Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy’nin Bitcoin Konferansında Neler Oluyor?

3 – 4 Şubat tarihlerinde kurumsal şirketler için bitcoin konferansı düzenleyen Microstrategy, binlerce katılımcıyla çevrim içi etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor. Dev şirketlerin katılım gösterdiği konferansta röportaj veren NYDIG kurusucu Ross Stevens, şirketin yıl sonu bitcoin hedefini açıkladı.

Microstrategy, bitcoin konferansından önce kasasına 10 milyon dolarlık btc ekledi. Haberi veren CEO Michael Saylor, toplamda 295 bitcoin aldıklarını ve bununla birlikte şirketin sahip olduğu btc miktarının 71.079’a çıktığını söyledi. Alınan bitcoin’lerin ortalama alış fiyatı yaklaşık 16.109 dolar.

3 Şubat’ta başlayan konferans, birçok sponsor ve kurumsal şirketin katılımıyla devam ediyor.

Bitcoin konferansının ayrıntıları

Konferansa kayıt yaptıranların sayısı 20 bini aştı ve yoğunluktan ötürü şirketin internet sağlayıcısında sorunlar yaşandı. Michael Saylor, etkinliğe 5 bin 656 kişinin katıldığını dile getirdi. Kurumsal şirketlerin katılımı bin 400 olurken Binance, Coinbase, Kraken, Fidelity, Genesis, Grayscale, NYDIG, Gemini, Galaxy Digital, Paxos gibi büyük şirketlerle röportaj yapılacak. Saylor, etkinliği kaçıranların yakında videolara ulaşabileceğini belirtti.

Etkinliğe sponsor olarak katılım gösteren şirketler arasında Deloitte, Kyvos, Solar Insights, Civica, Cognizant gibi büyük şirketler bulunuyor.

NYDIG’den 25 milyar dolarlık bitcoin hedefi

Konferans katılımcıları arasında bulunan NYDIG kurucusu Ross Stevens ile gerçekleştirilen röportaj, sosyal medya dahil olmak üzere birçok kişinin beğenisini topladı. Ross Stevens, bitcoin’in en iyi para birimi olduğunu söyleyerek paranın bir teknoloji olduğuna vurgu yaptı.

NYDIG hakkında açıklamalarda bulunan Stevens, şirketin 1 yıl önce 25 müşterisi olduğunu ancak bu sayının 280’e çıktığını söyledi. Şirketin, ilk 1 milyar dolarını elde etmesinin 1.200 gün sürdüğünü, bu sayının artık altı güne kadar indiğini belirtti. NYDIG’in yıl sonu hedefini de açıklayan Stevens, şunları söyledi:

“NYDIG bitcoin hizmeti sunan bir şirket. Yıl sonuna kadar 25 milyar dolarlık bitcoin’e sahip olacağımıza inanıyorum. Bu bir tahmin değil, aldığımız siparişler doğrultusunda konuşuyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!