Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Bullish Sayılabilecek Üç Gelişme

37.000 doların üstünden işlem gören bitcoin için bullish sayılabilecek üç yeni gelişme kaydedildi. Farklı kaynaklarca derlenen verilere göre kurumsal yatırımcı sayısı artıyor, borsalardaki bitcoin rezervi küçülüyor ve piyasaya yeni sermaye giriyor.

Guggenheim CIO’su Scott Minerd, bitcoin’in mevcut haliyle 30.000 doların üstünde kalmasının zor olduğunu düşünüyor. Bunun aksini savunan isimlere göre, bitcoin fiyatını yukarı yöne taşıyabilecek birkaç farklı bullish gelişme var.

Borsalardaki bitcoin miktarı azalıyor

ZUBR Exchange adlı bir türev borsasının araştırma ekibi, borsalarda bir bitcoin kıtlığı yaşanmaya başladığını açıkladı. Kripto para borsalarının bitcoin rezervi, Ekim 2020’de hızlı bir şekilde küçülmeye başladı. Yıl genelinde 600 binden fazla bitcoin’in borsalardan çıkıp, insanların kişisel cüzdanlarına girdiği düşünülüyor.

2020 bitmişse de bu trend bitmişe benzemiyor. Bu yıl borsalarda tutulan maksimum bitcoin miktarının 2018’dekine kıyasla hala çok daha az olduğu görülüyor.

bitcoin-btc-kripto-para-zubr
Kaynak

Büyük yatırımcı kendisini belli ediyor

İçerisinde en az 1.000 adet bitcoin barındıran cüzdanlar “balina” olarak adlandırılıyor. Bu kullanıcı grubunun bir kısmını, kurumsal yatırımcıların oluşturduğu düşünülüyor. Coin Metrics verilerine göre bu adreslerin sayısı, ocak ayının başından sonun kadar %8 oranında arttı.

glassnode-bitcoin-btc-kripto-para

Glassnode’un şubat ayında yaptığı hesaplamaya göre 1 Ocak tarihinden itibaren 200’den fazla yeni balina doğdu. Bu, “kurumsal yatırımcının bitcoin almaya başladığı” iddiasını destekler nitelikte. Bu iddiayı destekleyen bir diğer şey, MicroStrategy’nin düzenlediği konferans oldu.

NYDIG kurucusu Ross Stevens, konferans sırasında Michael Saylor’a konuştu. Bu yıla dair hedeflerini açıklayan Stevens, “Halka açık şirketler, özel şirketler, hedge fonları, özel fonlar… Her türlü kurumsal yatırımcı bitcoin almaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Kripto para araştırmacısı Nic Carter, bunun üstüne “Daha fazla bullish olabileceğimi düşünmezdim. Ama olabiliyormuşum.” dedi. Konferansa katılan şirketler arasında, SpaceX yer alıyor.

‘Piyasaya hızla yeni para girişi oluyor’

Glassnode kurucularına göre tüm bunlar yaşanırken, piyasaya yeni para girişi oluyor. İtibari parayla işlem yapılabilen kripto para borsalarını (Coinbase gibi) inceleyen uzman isimler, bu borsalardan yüklü miktarda bitcoin çıktığını tespit etti.

Buna karşılık olarak, hacminin büyük bir kısmını kripto para işlemlerinden alan (Binance) gibi borsalarda bu kadar büyük bir çıkış söz konusu değil. Yapılan analiz sonrasında “Piyasaya hızla yeni para giriyor.” sonucuna varıldı. Dan Held’e göre insanları bitcoin’e yönlendiren şeylerden biri, bu yıl yaşanan GameStop olayı oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!