Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Guggenheim CIO’su: Bitcoin 600 Bin Dolar Olabilir mi?

Guggenheim Partners CIO’su Scott Minerd, CNN’de katıldığı programda bitcoin hakkında konuştu. Onu altın ile kıyaslayan Minerd, fiyatın potansiyel olarak 400 bin ile 600 bin dolar aralığına kadar yükselebileceğini açıkladı.

Scott Minerd’ın yöneticiliğini yaptığı Guggenheim Partners’ın yönetiminde 270 milyar dolarlık varlık bulunuyor. Bu dev ismin yöneticisi, CNN’de Julia Chatterley’nin konuğu oldu ve bitcoin’in hem güncel hem gelecekteki durumuna ilişkin bazı fikirler paylaştı.

‘Bir düzeltme görürsem şaşırmam’

Aralık 2017’deki 20.000 dolarlık rekorunu kıran bitcoin, ardından 42.000 dolara kadar çıktı. Scott Minerd bu yükselişin spekülatif sebeplere dayandığını söylüyor ve kısa vadede sürdürülebilir olduğunu düşünmüyor.

Rekor sonrası düşüşe geçen bitcoin, hala 30.000 doların üstünden işlem görüyor. Scott Minerd, kurumsal yatırımcıların bitcoin piyasasından çıkmaya başladığını söyleyip 30.000 doların altına inilebileceğini açıkladı. “Bitcoin’in geçmişte %50’ye kadar varan oranlarda düzeltme yaptığını gördük” diyen isim, “buna benzer bir düşüş görse şaşırmayacağını” dile getirdi.

Uzun vadede altına rakip olabilir

Guggenheim CIO’sunun kısa ve uzun vadeli tahminleri ayrı yönlere işaret ediyor. Arz bakımından altın ile kıyaslanan bitcoin’in 400 bin ile 600 bin dolar aralığında bir fiyata ulaşabileceği ifade edildi. Minerd, “Fiyat bu seviyelere çıkacak demiyorum ama bu, onun önünün açık olduğunu gösteriyor.” şeklinde ekledi.

Guggenheim olarak bitcoin’i “10 yıldır takip ettiklerini” açıklayan Minerd, “Geçmişte bitcoin piyasasına girmedik çünkü o kadar büyük bir piyasa yoktu.” dedi. Bu durumun artık değişmeye başladığını ifade eden isim, BlackRock ve Elon Musk gibi isimlere atıfta bulunarak “Kripto paralara artık çok daha fazla saygı duyuluyor” ifadelerini kullandı.

Guggenheim, 31 Ocak 2021 tarihi itibarıyla bitcoin ile dolaylı yoldan 500 milyon dolarlık işlem yapma hakkına sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!