Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Beterin Beterini Yaşayabilir: Analistler Bu Seviye İçin Uyardı

Bitcoin (BTC) fiyatı, Şubat ayından beri ilk kez 53.600 dolar seviyesine kadar düştü.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, sabah saatleri itibarıyla 54.376 dolardan işlem görüyor. Analistler, durumun daha da kötüleşebileceğini düşünüyor.

Psikolojik seviyeyi açıkladı

Yatırım şirketi eToro’nun analisti Josh Gilbert, piyasadaki düşüşün büyük ölçüde Mt. Gox kaynaklı olduğunu söyledi.

İflas etmiş kripto para borsası Mt. Gox, alacaklılarına 9 milyar dolardan fazla değerde ödeme yapacak. Borsanın geçtiğimiz saatlerde yaptığı 2,7 milyar dolarlık Bitcoin işlemi, panik yarattı.

Gilbert, “Şu anda haber akışı çok daha düşüş eğiliminde ve gördüğümüz satış faaliyetleri açıkça yatırımcıları rahatsız ediyor, bu da genellikle daha fazla satışa yol açıyor,” dedi. Ayrıca, “Önümüzdeki hafta varlığın 50.000 doları test etmesi beni şaşırtmaz, bu önemli bir psikolojik seviye olacak” ifadelerini ekledi.

Ayılar ve boğalar savaşıyor

Swyftx analisti Pav Hundal, Bitcoin piyasalarındaki en kötü senaryonun henüz yaşanmadığını söyledi. Hundal, “Uzun vadeli makro koşullar hâlâ olumlu ancak kısa vadede 50.000 doları ve potansiyel olarak daha düşük seviyeleri test edebiliriz. Şu anda ayılar ve boğalar için 52.000 dolar önemli bir savaş alanı” dedi.

10x Research analistleri de destek seviyeleri kırıldıkça daha fazla satış yapılabileceğini ve Bitcoin fiyatının önümüzdeki haftalarda 50.000 dolara düşebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!