Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile Madencilik Zorluğu da Sert Geriledi: Fiyata Etkisi Ne Olabilir?

Bitcoin (BTC) madencilik zorluk seviyesi, uzun süre sonra en büyük düşüşünü yaşadı.

Bitcoin ve kripto paralar Mt. Gox ve madencilerden gelen satış baskısı ile karşı karşıya kalırken BTC.com üzerinde yer alan verilere göre Bitcoin madencilik zorluğu, son ayarlama ile birlikte %5 düşerek 1,5 aydır süren düşüşünü devam ettirdi. Bitcoin madencilik zorluğu gerçekleşen bu düşüş ile 79,5 trilyon seviyesine gerilemiş oldu.

Madencilik zorluğunda yaşanan düşüş mevcut fiyatlarda kar edemeyen madencilerin cihazlarını kapatmasıyla paralel olarak ilerliyor. Bu durum QCP Capital’in dün yaptığı analize göre Bitcoin fiyatında bir dip sinyali veriyor.

Son olarak 9 Mayıs tarihinde gerçekleşen ayarlama ile %1,48 yükseliş yaşayan madencilik zorluğu, geçtiğimiz son 5 ayarlamada yalnızca bir kere yükseliş yaşadı. Bir sonraki ayarlamaya henüz 13 gün kadar bir süre olsa da şu anki tahminlere göre Bitcoin madencilik zorluğunun %0,04 yükselmesi bekleniyor.

Öte yandan verilere göre Bitcoin hash oranı da 568,75 EH/s gibi oldukça yüksek bir seviyede bulunuyor. Buna rağmen Bitcoin madencilerinin blockchain üzerinde yeni bir blok oluşturması 10 dakikadan fazla bir süre alıyor. Bitcoin madencilik zorluğu, sene başından bu yana yaklaşık %5 yükselirken Bitcoin fiyatı aynı zaman diliminde yaklaşık %35 artış gösterdi.

Bitcoin madencilik zorluğundaki düşüş, madencilerin karlılığını artırabilir ve satış baskısını azaltarak fiyatlarda toparlanmaya yol açabilir. Ancak büyük zorluk düşüşleri yatırımcıları paniğe sevk ederek kısa vadede fiyatların daha da düşmesine neden olabilir.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saat içerisinde %7 yükseliş düşüş ve haberin kaleme alındığı sıralarda 54.218 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!