Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman İsim Bitcoin Fiyatını Kurtaracak Şeyi Açıkladı: Bugün Açıklanacak!

Bir analist, Bitcoin (BTC) fiyatındaki düşüşün ABD’den gelecek istihdam verileri sayesinde durabileceğini söyledi.

Kripto para borsası Mt. Gox’un 2,7 milyar dolar değerindeki Bitcoin transferi, piyasalarda panik yarattı. Borsa, daha sonra alacaklılarına geri ödeme yapmaya başladığını açıkladı. Bu, Bitcoin fiyatını 54.000 dolara çekti.

ABD’den gelecek veriler bekleniyor

Yatırımcılar, gözlerini bugün ABD’de açıklanacak istihdam raporuna çevirdi. Analistlere göre verilerin beklentilere uygun şekilde gelmesi, iş gücü piyasasının soğumaya başladığı anlamına gelecek. Bu, Fed’in daha rahat şekilde hareket etmesini sağlayabilir.

Fed’in Eylül’de yüzde 79 ihtimalle 25 baz puanlık faiz indirimine gidebileceği düşünülüyor. Analistler, Fed’in yıl sonuna kadar toplamda iki kez faiz indirimi yapabileceğini öngörüyor.

Bitfinex Türev Müdürü Jag Kooner, “Eğer tarım dışı istihdam raporu, istihdamın beklenenden daha az büyüdüğünü gösterirse bu, gelecekteki faiz indirimi beklentilerini artırabilir ki bu, yatırımcılar daha gevşek bir para politikası bekleyeceği için Bitcoin fiyatını destekleyebilir” dedi.

Dipten alım yapmıyorlar

Kooner, Fed’in faiz indirimi yapmak zorunda kalması halinde yatırımcıların spot Bitcoin ETF’lerine yönelebileceğini söyledi.

Ancak Bitfinex yöneticisi, bunun yatırımcıların risk iştahına bağlı olduğunu hatırlattı. Kooner, “Şu anda (ETF’lere) hiç de etkileyici olmayan miktarda para akıyor ve dipten alım yapılmıyor. Eğer iş gücü piyasası daha dayanıklı hale gelirse yakın gelecekte faiz indirimi yapılma ihtimali azalır ve Bitcoin, aşağı yönlü baskıyla karşılaşabilir” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!