Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bilgisi Olanlar Daha Yüksek Sevgili Bulma Şansına Mı Sahip? Yeni Araştırmaya Göre Evet!

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, Y kuşağının %75’i kripto para birimleri hakkında bilgi birikimine sahip birisiyle ‘çıkmaya’ daha eğilimli. Araştırmanın Y kuşağı arasında artan bir kripto para ilgisi yaşandığı döneme denk gelmesi de çoğu kişiyi şaşırtmadı.

Anket Y Kuşağının Kripto Paralar Hakkındaki Görüşlerini İnceliyor

Bugüne kadar bir çok farklı şirket kripto para birimlerinin bir çok alanı hakkında çeşitli anketler ve araştırmalar yapmıştı. Bunların büyük bir kısmı da Y kuşağı dediğimiz 1980-1999 doğumlu kişilere yapılmakta.

Yakın zamanda yapılan güncel bir araştırma, ”Y kuşağında %75’in üzerinde bir kitle, kripto para birimleri hakkında bilgi sahibi olan kişilerle çıkmaya daha eğilimli” sonucuna ulaştı. Bu sonuca rağmen anket katılımcıların %12’sinin ”bütün birikimi kripto para birimlerinde olan birisi” yerine, ”şiddete başvurmayan eski bir suçlu” ile çıkmayı tercih edeceğini de ortaya koymakta.

Ankete katılan Y kuşağının %40’ı şu an için herhangi bir kripto para birimine sahip olduğunu ifade ederken, katılımcı erkeklerin %48’i, katılımcı kadınların ise %26’sı kripto paraya sahip olduğunu ifade etti.

Anket buna ek olarak ”katılımcıların kripto para ile ödeme yaptığı ilginç eşyalar” bölümünde, ”bir köpek, bir düğün ve 4 kutu Sriracha isimli acı sos” için kripto para kullanıldığını buldu.

Bu ayın başında yayınlanan ve yaşları 24 ile 38 arasında olup önümüzdeki 12 ay içerisinde ev almaya niyeti olan 500 katılımcı ile yapılan yeni bir araştırma, bu kişilerin %10’unun kapora veya depozito ödemesini yapmak için kendi kripto para birimlerini sattığını ortaya koymuştu.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan başka bir araştırmada ise 21 ile 35 yaş arasındaki y kuşağı katılımcılarının %21’inin bitcoin’i emlak sektörüne kıyasla daha iyi bir yatırım olarak gördüğünü ortaya koymuştu

Buna ek olarak geçtiğimiz ay yapılan Kanada menşeli bir araştırmada, Kanadalı yatırımcıların %40’ının kripto para birimlerinin yüksek kazanç getirdiğini düşündüğünü ve 18 ile 34 yaş arasındaki Kanadalıların %39’unun ise kripto para birimlerini yüksek performanslı bir yatırım olarak nitelediği sonucu elde edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment