Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bir Senede 10 Kat Kazandırır mı?

2017’nin başlarında 1.000 dolar seviyesinde olan Bitcoin fiyatı, o yılın sonunda 20 bin dolara kadar çıkarak yatırımcılara 20 katlık kazanç sağladı. Peki Bitcoin önümüzdeki yıl buna benzer bir performans sergileyip 10 katlık bir kazanç sağlayabilir mi?

Kripto para dünyasındaki bazı yorumcuların bu soruya yanıtı ‘Evet’. Bu isimlerden bazılarına örnek olarak Max Keiser’i, PlanB’yi gösterebiliriz. Bitcoin’in aşamalı bir şekilde değer kazanacağını ve gitgide daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşacağını düşünen bu isimler, Bitcoin fiyatının 100 bin dolara çıkmasının gayet mümkün olduğunu düşünüyorlar.

Yerli Analistten Destek

Bitcoin fiyatının önümüzdeki birkaç ay veya yıl içerisinde 100 bin dolara kadar çıkabileceğini düşünen tek isimler bunlar değil. Yerli kripto para camiasının sevilen yorumcularından John Wick de BTC’nin 2021’de 100 bin dolar olabileceğini düşünüyor.

John Wick’in tahminlerine göre kripto para piyasası önümüzdeki birkaç ay içerisinde hızla büyümeye başlayacak ve bu süreç içerisinde sahneyi altkoinlerin aldığını göreceğiz. Bu süreç içerisinde Bitcoin’in piyasa payının (dominance) kısa süreli de olsa düştüğünü göreceğiz.

Fakat John Wick bunun çok uzun süreli bir süreç olmayacağını düşünüyor. Onun görüşlerine göre Bitcoin’in piyasa payı önümüzdeki yıla doğru yeniden büyümeye başlayacak ve BTC piyasayı yeniden domine edecek. Bu süreci Phase A, B, C ve D şeklinde dört farklı aşamaya bölen John Wick, sosyal medya hesabından şu grafiği paylaşıyor:

John Wick’in Bitcoin dominansıyla ilgili paylaştığı grafik

John Wick Bitcoin’in piyasa payının piyasanın toplam değeri artarken artacağını düşünüyor. Bu da Bitcoin fiyatının ciddi anlamda artması anlamına gelecek. Onun görüşlerine göre bu süreç içerisinde Bitcoin’in 100 bin dolara kadar çıktığını, başka bir deyişle bir senede 10 kat değer kazandığını görebiliriz.

Uçuşa Hazırlanıyor

Kısa süre önce 11 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin bu seviyenin üstünde kalmayı ne kadar daha başaracak bilemiyoruz. Fakat birçok analist Bitcoin’in mevcut görünümünden memnun duruyor. CNBC’nin Options Actions programının sunucularından Carter Braxton Worth, Bitcoin fiyatının uçuşa bile geçebileceğine inanıyor.

CNBC, Bloomberg gibi sitelerde de görüşlerini paylaşan Worth, geçtiğimiz gün Twitter hesabından bir gönderi paylaştı. Bitcoin’in ve Ethereum’un nihayet canlandığını söyleyen Worth, Bitcoin’in 12 bin dolar barajını aştıktan sonra uçuşa geçebileceğini söyledi. Worth’ün görüşlerine göre Bitcoin fiyatının ne kadar yükselebileceğini sınırı dahi yok.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment