Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araya Sıkıştı: Bitcoin Boğaları Neden Zayıfladı?

2020’nin sonlarına doğru hızlı bir koşuya kalkan bitcoin boğalarının itiş gücü azalmaya başladı. Boğa ve ayılar arasındaki rekabet bir süredir 31.000 ile 35.000 dolar aralığında devam ediyor. Bazı isimler bu aralığın bir süre daha muhafaza edilebileceğini düşünüyor.

Bitcoin 30 bin doların üstüne çıktıktan piyasadaki yüzde 10’luk oynaklıklar sıklaşmaya başladı. Bunun bir örneği bu hafta yaşanırken bitcoin fiyatı 35.000 dolardan 31.000 dolara geriledi. Bazı kripto para analistleri, bu iki seviyenin bir perde oluşturabileceğini düşünüyor.

Coinbase boğaları zayıflamaya başladı

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju’ya göre bitcoin boğalarının güç düzeyi, Coinbase’teki genel duruma bakılarak kontrol edilebilir. Bitcoin fiyatı son dönemlerde ne zaman kritik bir engelle karşılaşsa Coinbase’te 50 dolarlık prim oluşmaya başladı. Bu; bitcoin 20.000 doları da, 30.000 doları da, 40.000 doları geçerken de yaşandı.

Bu prim; kurumsal yatırımcının bitcoin’e duyduğu talebin büyüdüğünün göstergesiydi. Fakat bu prim, haftanın başında düşüş göstermeye başladı. Ki Young Ju, bitcoin’in mevcut haliyle “kritik direnç noktalarını” kıracak kadar güçlü olmadığını söylüyor. Stablecoin rezervlerine atıfta bulunan isim, “Borsaya para girmezse boğa koşusu biter.” ifadesini kullandı.

CryptoQuant CEO’suna göre Coinbase primlerinin yeniden yükselmesi fiyatı olumlu yönde etkileyebilir.

Madenciler satmaya başladı

Başka bir analist olan Joseph Young, boğaların zayıflıyor olabileceği düşüncesine katılıyor. O, Coinbase priminin yanı sıra madenci rezervlerine göz atmayı öneriyor. 25 Ocak tarihli CryptoQuant verileri madencilerin yüklü miktarlarda satış yapmaya başladığına işaret ediyor.

bitcoin-borsa-madenci-rezerv-satis

Satış baskısının artması, boğaların üstüne daha fazla yük bindirdi. Joseph Young; Bitcoin’in bu haliyle kısa vadede 31.000 ile 35.000 dolar aralığına sıkışabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!