Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğası Ray Dalio’dan Sıradan Yatırımcıya Tavsiyeler

Bitcoin boğası Ray Dalio, Reddit’teki yatırımcılara bazı tavsiyelerde bulundu. Dalio, portföy çeşitlendirmesinin önemine vurgu yaparken Bitcoin’in bu çeşitliliği sağlamada iyi bir işlev görebileceğini söyledi.

Bridgewater Associates’in CEO’su olan ve aynı zamanda Bitcoin boğası olmasıyla da bilinen Ray Dalio’dan Reddit kullanıcıları yatırım konusunda bazı tavsiyeler istedi. Sorulara açıklayıcı yanıtlar veren Dalio’nun en çok üzerinde durduğu konu ise portföy çeşitlendirmesi oldu. “Sıradan bir yatırımcı, değişen dünya ve ülke düzeni karşısında yaşadığı olumsuz etkileri azaltmak için neler yapabilir?” sorusuna yanıt veren Dalio, öncelikle şunları söyledi:

“Birikimlerinizi çok iyi çeşitlendirilmiş bir portföye yatırın. Portföyünüze çeşitli ülkelerin sunduğu finansal varlıkları, dövizleri ve diğer varlık sınıflarından bir karışım ekleyin. Böylece birikimleriniz değer kaybetmeyecek ve gelen olumsuz etkilere karşı daha güçlü olacaktır.”

Yatırımcıların olumsuz etkilere karşı çeşitlendirmeye başvurmasını tavsiye eden Dalio, tarihsel döngülerin şu anda neler olup bittiğini anlama konusunda ışık tutabileceğini de söyledi. Dalio’ya göre tarihsel döngüler, günümüzde yaşanan durumların yol açabileceği olasılıkları belirlemede önemli bir katkı sunabilir.

Peki ya Bitcoin?

Bitcoin’in portföy çeşitlendirmesinde iyi bir araç olduğunu söyleyen Ray Dalio, BTC’nin altına alternatif olabileceğini söyledi. Son yıllarda sınırlı arza sahip olan Bitcoin ve diğer bazı dijital para birimlerinin bir değer deposu olarak altınla benzerlikleri ve farklılıkları olduğunu dile getirerek şunları aktardı:

“Önemli olan, hisse senetleri de dahil olmak üzere bu tip varlık sınıflarının portföyde çeşitlendirilmesidir. Bunu çok az insan yapıyor.”

Yatırımcılara dar kapsamlı düşünmemeleri gerektiğini belirten Ray Dalio, yatırımcıların stresten uzak durmasını da öğütledi:

“Dar kapsamlı düşünmeyin, geniş düşünün. Tarihsel döngüleri karşılaştırma amaçlı kullanın. Tüm bunları yaparken de strese girmeyin. Meditasyon yapmanızı öneririm.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!