Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar Bitcoin Yatırımı ile İlgili Pişmanlık Duydukları Olayları Anlattı

Twitter’da bir kullanıcı takipçilerine Bitcoin yatırımı ile ilgili en büyük pişmanlıklarını sordu. Twitter kullanıcısının sorduğu “Bitcoin ile ilgili yaptığınız ve asla tekrarlamayacağım dediğiniz hata nedir?” sorusuna, birçok kripto para takipçisi cevap verdi. Büyük çoğunluk soruyu “BTC fiyatı düşükken almadığım için pişmanım” diyerek yanıtladı.

Twitter Skyler Westby ismi ile bilinen bir kullanıcı, hesabından paylaştığı soru ile Bitcoin yatırımcılarının ve destekçilerinin nabzını tuttu. Skyler’ın “Bitcoin ile ilgili yaptığınız ve asla tekrarlamayacağım dediğiniz hata nedir” sorusunu yönelttiği insanlar birçok farklı yanıt ile BTC yatırımı pişmanlıklarını dile getirdiler.

Tweete yanıt olarak atılan bazı farklı cevaplar olsa da; çoğu kişi erken dönemde fiyat düşükken Bitcoin yatırımı yapmadığı için ne kadar pişman olduğunu dile getirirken, bazıları da dolandırıcılara inanıp ellerindeki BTC’lerden olduklarından yakındılar. Aşağıda yer almayan diğer cevaplar arasında ise Bitcoin satıp Ethereum (ETH) almak, Gox’a güvenmek, “altcoinler yeni Bitcoin olacak” sözüne inanmak gibi yorumlar da vardı. İşte, Skyler’ın sorduğu soruya Twitter kullanıcılarından gelen en ilginç yanıtlar…

  • “Umarım dolandırıcılar benim BTC’leri HODL yapmıştır”

Soruya cevap verenlerden biri profesyonel şekilde dolandırıcılık yapan bir şirketin kurbanı olduğunu anlattı. Dolandırıcı şirket bu Bitcoin yatırımcısına arbitraj alım-satımı yapacaklarını ve günde %1-2 oranında bir ödeme yapacaklarını söylediler. Bu BTC yatırımcısı küçük başlayarak deneyip gerçekten de söylenen gibi getirilerle karşılaştığında işi büyütmeye karar verdiğini anlattı. İşte o zaman işin rengi değişti ve şirket hacklandiğini öne sürerek Bitcoin’ler ile kayboldu. Adam “Umarım dolandırıcılar benim Bitcoin’lerimle HODL yapıyorlardır” diye de ekledi. Bu yorumun altına aynı şekilde dolandırıldığını söyleyen bir başka kullanıcı ise bu yöntemle 9 bin dolar kaybettiğini söyledi.

  • “Hakkında bir şeyler yazdım fakat yatırım yapmadım”

Twitter hesabında 43 yıllık deneyime sahip kıdemli para danışmanı olduğunu ve Ohio Eyalet Fakültesinde Ekonomi alanında çalıştığını söyleyen bir takipçi ise, yıllar önce Bitcoin hakkında bir yazı yazdığını dile getirdi. Bu deneyimli ekonomistin Bitcoin ile ilgili en büyük pişmanlığı ise bu akademik yazıyı yazarken objektif kalmak için BTC yatırımı yapmaması oldu.

  • “2017’de heyecana kapılıp her düşüşte BTC sattım”

Bir başkası ise 2017 yılında trading yapmaya çalıştığını ve bunun FOMO ile yönlendirilen bir rallide tam anlamıyla duygusal bir enkat olduğunu dile getirdi. Kullanıcı, Bitcoin fiyatı her düştüğünde telaşa kapılarak elindeki BTC’leri sattığını söyledi. Kullanıcı, Bitcoin’lerini ile bir daha asla trade etmeyeceğini de ekledi.

  • “Pek romantik bir hediye olmasa da, değeri sonradan anlaşılacak bir armağan”

Bir başka kullanıcı Bitcoin ile ilgili en büyük pişmanlığının, onu kız arkadaşına hediye etmek olduğunu dile getirdi. Fakat Bitcoin ile romantizm sağlamaya çalışan bu talihsiz kullanıcı bir süre sonra BTC hediye ettiği kız arkadaşından ayrılmış. Eski kız arkadaşı o sırada hediyeden memnun oldu mu bilinmez fakat o Bitcoin’i hala elinde tutuyorsa, bu armağanın değerini anlamış olabilir.

  • “2013’te Bitcoin bir ATM’si gördüm ve bu da ne deyip geçip gittim”

Soruyu yanıtlayanlardan bir başkası, 2013 yılında iş yerinin olduğu caddede bir Bitcoin ATM’si gördüğünü söyledi. Bunu bir “Bitcoin makinesi” olarak adlandıran kullanıcı “Bu da ne böyle” dediğini ve orada işlem yapan bir adamın kendisine “Bence biraz almalısın” diye karşılık verdiğini anlattı. BTC fiyatı o sıralarda 250 dolar sularındayken bu kullanıcı Bitcoin’in bir dolandırıcılık olduğunu düşünerek almadan yürüyüp gitmiş.

  • “Korku, belirsizlik ve şüphe bana Bitcoin’lerimi sattırttı”

Bir kullanıcı Bitcoin yatırımı ile ilgili en büyük pişmanlığını FUD yüzünden tüm Bitcoin’lerini satmak olarak açıkladı. FUD, İngilizce “fear, uncertainty, and doubt” kelimelerinin baş harflerinin kısaltılmasından ortaya çıkan ve Türkçe korku, belirsizlik ve şüphe olarak alandırabileceğimiz durumu anlatıyor. Fakat bu kullanıcı artık Bitcoin’i daha iyi anladığını ve bir daha böyle bir hata yapmayacağını dile getiriyor.

  • “Çevrim dışı olacak zamanı buldum”

Bu hatayı bir daha tekrarlayıp tekrarlamayacağını bilemediğini söyleyen kullanıcı Mart 2020’de 3 ay çevrim dışı olmak zorunda kaldığını ve bu sebeple BTC fiyatı ciddi anlamda düşmüşken satın alma fırsatı yakalayamadığını söyledi. Kullanıcı “o güzel ve ucuz Bitcoin havuzundan bir kepçe de ben alamadım” şeklinde iç geçirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!