Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsalarında Endişe Veren Değişim: Düşüş Mü Geliyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin ve aslında genel olarak kripto para piyasası son zamanlarda ciddi bir volatilite ile karşı karşıya kaldı. Fırsatları değerlendiren kripto para yatırımcıları için artan volatilite daha fazla kazanç anlamına gelse de BTC fiyatının son 2 gündeki düşüşü şu an bu fırsatın da sonuna gelindiğini gösteriyor.

Borsalardaki Bitcoin Miktarı Azalıyor

BTC’nin 10.000 dolar bölgesine kadar çıkmasından sonra yeniden 9.300 dolara kadar inmesi ise borsalarda ciddi bir satış baskısı oluştuğunu gösteriyor. Kripto para borsalarının Bitcoin bakiyelerinin ciddi anlamda azalmış olması ise bunun en bariz kanıtlarından birisi.

Kripto para borsalarına akan BTC miktarı özellikle 12 Mart tarihinden sonra kısa süreliğine artsa da genel olarak ciddi bir düşüşün etkisinden kurtulanamadığı oldukça açık.

Kripto para analisti Ceteris Paribus da  Glassnode’un verilerine dayanarak yayınladığı tweet’inde, 12 Mart tarihinden bu yana borsalardaki BTC miktarının 300.000 azaldığını ifade etti. Bunun aslında 22 Mayıs 2019 tarihinden bu yana görülen en düşük seviye olduğunun altını çizen Paribus, yatırımcılara önemli bir ipucu vermiş oldu.

Aslında borsalardaki BTC miktarının azalması yatırımcıların ani satışlardan kaçındıklarını ve BTC’lerini uzun vade için güvende tutmak istediklerini gösteriyor. Yatırımcılar genellikle satış yapacakları durumlarda veya kısa vadeli yatırım için borsada BTC veya kripto para tutmakta. Bu da borsaların azalan BTC bakiyesinin uzun vadeli olumlu bir işaret olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment