Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsalarının Hacmi İkiye Katlandı

Bitcoin fiyatı 7 Ocak’ta 40 bin dolara kadar çıkarken BTC borsalarının hacmi de ikiye katlandı. 2021 yılı ile birlikte Bitcoin’in hacmi, tüm borsalarda 63.3 milyar dolara ulaştı.

Bitcoin, 7 Ocak tarihinde yeni bir ATH gördü ve 40 bin dolar oldu. Piyasa değeri 800 milyar dolara yaklaşan BTC ‘nin borsalardaki hacmi de büyük bir artış gördü. Twitter üzerinde konuyla ilgili kripto para araştırma şirketi Messari’nin sunmuş olduğu veriyi kullanan analist Mati Greenspan, borsalardaki BTC hacminin ikiye katlandığını gösterdi.

Grafikte, Bitcoin’in tüm borsalardaki hacminin son 3 yıllık görünümü veriliyor. Bitcoin’in günümüzdeki hacminin 2017’dekine kıyasla iki kat daha büyük olduğu görülebiliyor. 2017’deki sayı 30 milyar doların altındaki bu sayı Ocak 2021’de 63.3 milyar dolara çıktı.

bitcoin-hacmi
Tüm borsalardaki Bitcoin hacminin grafiği. Messari

Bitcoin fiyatı kısa sürede ikiye katlandı

Messari şirketinin kurucusu Ryan Selkis, attığı bir tweette Bitcoin fiyatı üzerine bir veri paylaştı. Selkis, Bitcoin fiyatında görülen iki kat yükselişin daha önce sadece 3 kez bu kadar kısa sürede gerçekleştiğini söyledi. 8 Ocak 2012 – 2021 arasındaki fiyat ve ikiye katlanma süresinin ölçüldüğü grafiğe göre, Bitcoin fiyatının ikiye katlandığı zamanlar; Nisan 2013, Kasım 2013 ve Aralık 2017 oldu. Örneğin, Aralık 2017’de 16 gün içinde fiyatını ikiye katladığı bilgisi verilmekte.

Selkis, bu ölçümün BTC’nin parabolik* hareketlerinin hızını da ölçtüğünü belirtti.

*Parabolik fiyat hareketliliğinde bir varlığın fiyatı hızla yükselir, ciddi oranda kazanımlar elde eder ve grafikte parabol görünümü ortaya çıkar.

bitcoin-hacmi
Mavi renk: Bitcoin fiyatının ikiye katlanma süresi. Sarı renk: BTC fiyatı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!