Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada İkiye Katlandı Dikkatleri Üzerine Çekti: Enjin Coin (ENJ) Nedir?

Hem Bitcoin hem de altcoinler için hareketli bir hafta geride kalırken, son 7 günde neredeys 2 kat artış gösteren Enjin Coin (ENJ) yatırımcısını heyecanlandırdı. ENJ token 2020 yılında kayda değer bir şekilde yaklaşık %250 yükseldi. Peki, Enjin Coin nedir?

Kripto para piyasası toplam değerini 1 trilyon doların üzerine çıkarırken, Bitcoin‘in yanı sıra altcoinler de önemli atılım gösterdi. Yükselişte olan altcoinlerden biri de Enjin Coin (ENJ) oldu. ENJ son 24 saatte yaklaşık %50 ve son 7 günde ise %90’ın üzerinde yükseldi.

Enjin-coin

Enjin gösterdiği performans ile piyasa değeri sıralamasında ilk 100’e girmeyi de başardı. ENJ 227.6 milyon dolarlık piyasa değeri ile 88. sırada yer alıyor. 2010 yılında piyasaya sürülen ENJ token, rekor seviyesini ise 0,46 dolar ile 2018 yılının ilk haftasında görmüştü. Şu an ise ENJ fiyatı 0,25 dolar bandında konumlanıyor. ENJ için günlük ticaret hacmi ise 227 milyon doları işaret ediyor.

enjin-coin-grafik
ENJ için haftalık fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Enjin Coin (ENJ) nedir?

Enjin Coin, birbirine bağlı blockchain tabanlı oyun ürünlerinden oluşan bir ekosistem sağlamayı amaçlayan Enjin şirketinin bir projesidir. Enjin, 2009 yılında Maxim Blagov ve Witek Radomski tarafından bir oyun platformu olarak kurulmuştur. Enjin Network ile kullanıcıları internet siteleri ve klanlar oluşturabilir, sohbet edebilir ve dijital mağazalar yönetebileceği bir sosyal oyun platformudur.

Enjin, oyun geliştiricilerinin oyun içi ögeleri Ethereum (ETH) tabanında tokenleştirmesine olanak tanır. Platform aracılığı ile çıkarılan dijital varlıkları desteklemek için Enjin Network’ün yerel kripto parası Enjin Coin kullanılır. ENJ ile platformdaki NFT tokenlar, gerçek dünya değeri ile satılabilir veya takas edilebilir.

ENJ token için maksimum arz 1 milyar olarak belirlenmiştir ve yazım esnasında dolaşımda arzı 923 milyonun üzerindedir. Enjin, 30’dan fazla borsada neredeyse 100 parite kapsamında işlem görmektedir. ENJ Upbit, Binance, BKEX, Bithumb, Uniswap, KuCoin gibi platformlar tarafından listelenmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!