Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Binance’ye 2 Milyon Dolar Ceza Kesildi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ye Hindistan’da ceza kesildi.

Hindistan’ın SPK’sı, Binance’ye yaklaşık 2,25 milyon dolar değerinde para cezası verdi.

Para aklama yasalarını ihlal etti

Hindistan’ın Finansal İstihbarat Birimi, ülkedeki kara para aklama yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Binance’ye 188,2 milyon rupi para cezası kesti.

Yetkililer, Binance’ye karşı neden yaptırım uygulanmaması gerektiği konusunda Aralık 2023’te Binance’den bir açıklama talep etti.

Yetkililere göre Binance, Hindistan pazarında faaliyet gösterdiği süre içerisinde ülkedeki kara para aklama yasalarını ihlal etti.

Yapılan açıklamalara göre Finansal İstihbarat Birimi,  Binance’ye ülkedeki yasalara uyması için neler yapması gerektiği konusunda detaylı talimatlar gönderdi.

Piyasaya girmeye çalışıyor

Hindistan’daki yetkililer, Binance’yi bu yılın Ocak ayında yasaklamıştı. Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyüğü olan kripto para borsası, Hindistan pazarına yeniden girmeye çalışıyor.

Economic Times verilerine göre Binance, yasaklama gelmeden önce Hindistan’daki yatırımcıların elindeki kripto paraların %90’ını tutuyordu. Bunların değeri, yaklaşık 4 milyar dolar düzeyindeydi.

Binance’nin Hindistan pazarında bu kadar baskın olması, borsanın yerel regülasyonlara uymaması ile açıklanabilir. Binance kullanıcıları, ülkenin kestiği %1’lik vergiyi ödemeden işlem yapabiliyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!