Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası BTCC Çinli Kullanıcılarına Veda Ediyor

Merkezi Çin’de olan uluslararası kripto para borsası BTCC bütün ülke içi aktivitelerini durduracağını açıkladı.

Bitcoin ve kripto para borsası olan BTCC kendi sitesinde, Çin’deki bütün Yuan ve diğer kripto paralarla yapılan alım-satımların 30 Eylül itibariyle durdurulduğunu açıkladı. Aynı ayın 27’sinde para yatırma işlemlerini iptal eden site, Çin’deki kullanıcılarına borsa içinde bulunan bütün paralarını çekmelerini önerdi.

Kapatılma duyurusunu takip eden bir Tweet’te, BTCC attığı bir Tweet’te, 2305 günlük bir rekorla Dünya’nın en uzun süre işlem yapan borsası olduklarını iddia etti.

Borsa’nın kapatılmasındaki en büyük etken, 4 Eylül’de çıkan bir yasayla ülke içerisindeki bütün geliştiricilerin ve girişimcilerin token(ICO) satışı yapmasını yasaklanması. O günden itibaren ülke içindeki borsalar “kendi istekleriyle” alım-satımları iptal etti. Ancak bu yeni regülasyonlardan gelen baskıların borsalar üzerinde büyük bir etkisi olduğu inkar edilemez.

Çin’deki işlemlerin durdurulmasına rağmen BTCC, uluslararası alım-satımlara ve madencilik işlemlerine devam edecek. Çin’de bulunan Yunbi, Huobi ve OKCoin gibi diğer büyük kripto para borsalarınında Çin’li kullanıcılara desteği Ekim sonuna kadar kesmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment