Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boğaziçi Üniversitesi’nde Blockchain Zirvesi

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi adı altında 5 Ekim 2017 Perşembe günü Blockchain Summit’i düzenliyor.

Bitcoin’le hayatımıza giren kripto paralar büyük ilgi ve merak uyandıran haberler ile her gün hayatımızda.

 -İzin verildi, yükseldi, yasaklandı, düştü- derken her gün onlarca haber yayınlanıyor. Bütün gemiler yakıldığında merkeziyetsiz ama kodlanmış bir şekilde güvende olan para ve data olması fikri, iş dünyasının bir kısmında çok büyük bir heyecan oluştururken; bir diğer kısmında devletin kontrol mekanizmasının olmadığı bir dünyanın olası tehditlerinin düşüncesi tedirginlik yaratıyor. Ancak bu etkinliğin değineceği asıl şey marifetin yağmurda değil, bulutta olduğu. 

Normal seyirde yapılan hesap hareketlerinin son derece hızlı ve güvenli olmasını sağlayan ve bu datayı müdahale edilmeyen dijital bir sistemde tutan blok zinciri sistemi, geleceğin adresi mi?

Yeni dünyanın düzeni sayılan bu sistem, ülkemizde de çeşitli sektörlerde farklı modellerle kullanılmaya başlandı. Blok Zinciri Sistemi ile ilgili önemli araştırmaları olan değerli akademisyenleri ve iş dünyasında blok zinciri sistemini kullanan öncü profesyonellerini bir araya getirerek, literatüre katkısı olacak Blockchain Summit; bu konuda daha ileri ufuklar için ülkedeki geniş kapsamlı ilk etkinlik olarak karşımıza çıkıyor.

Zirve hakkında ayrıntılı bilgi için: www.blockchainsummit.xyz

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment