Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası CME Group Güçleniyor, Kurumsal İlgi Artıyor Mu?

Skew’in paylaştığı verilere göre, Bitcoin borsası CME Group önde gelen kripto para borsalarını aşarak üst sıralara yükseldi. CME Group üzerinde bulunan Bitcoin vadeli işlem hacmi son 24 saat içinde 0.37 milyar dolar oldu ve 9.sıraya yükseldi. Altında ise Kraken, Bakkt gibi popüler kripto borsaları bulunuyor.

CME Group üzerinde 790 milyon dolar değerinde Bitcoin vadeli işlem açık pozisyonu bulunuyor. Bu rakam, Coindesk’in haberine göre globalde 5 milyar dolar değerindeki açık pozisyonların %15.8’ini oluşturuyor. CME Group, son 1 ay içerisinde açık pozisyon sayısını %10’dan %15’e çıkarmayı başardı. Borsa, 1 Ekim tarihindeki verilere göre Skew üzerinde 5. sıradaydı.

Larry Cermak’tan CME yorumu

TheBlock’un ünlü kripto para analisti Larry Cermak, Twitter’da CME Group ile ilgili bir tweet paylaştı. Tweetinde, BitMEX ve OKEx borsalarında görülen düşüşe dikkat çekerek CME Group’un sessizce Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyonlarda en çok tercih edilen platformlardan bir tanesi haline geldiğini söyledi. Cermak’a göre, CME Group’ta görülen 790 milyon dolar değerindeki açık pozisyonlar, birinci sırada olan OKEx’in 992 milyon dolar değerindeki açık pozisyonlarının hemen arkasından geliyor.

Diğer borsalar hangi sırada?

Skew’in paylaştığı son 24 saatteki Bitcoin vadeli işlem hacmine göre, ilk sırada Binance bulunuyor. Arkasından Huobi, OKEx, BitMEX, bitFlyer, Bybit, FTX, Deribit, CME, Kraken, Bakkt, CoinFlex ve Bitfinex borsaları geliyor.

bitcoin-cme-group

Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyonların verilerine göre ise ilk sırada OKEx bulunurken ardından CME, Binance, BitMEX, Bybit, Huobi, FTX, Deribit, Bitfinex, Kraken, Bakkt ve CoinFlex borsaları olduğu görülüyor.bitcoin-cme-group

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!