Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Uzman İsimleri Karşı Karşıya Getirdi

Bitcoin’in yükselişi sürerken, iki uzman isim Bitcoin’e yatırımın doğru bir hamle olup olmadığı konusunda ters düştü. Chantico Global CEO’su Gina Sanchez ve Joule Financial Baş Yatırım Sorumlusu Quint Tatro CNBC’ye verdikleri röportajda karşı cephelerde yer alarak görüşlerini paylaştılar.

Bitcoin fiyatı yılın rekorunu kırmakla kalmadı, Ocak 2018’den beri görülmeyen seviyelere tırmandı. Son 7 günde %13 artış gösteren Bitcoin şu an 13 bin dolardan işlem görüyor. Birçok kişi bu performansın henüz bir başlangıç olduğunu ve lider koinin çok daha fazla değerleneceğini öne sürerken, bir kesim ise tam olarak öyle düşünmüyor. Yakın zamanda gösterdiği performansa rağmen Bitcoin’in geleceği hakkında taraflar ikiye bölündü.

“Bitcoin almak için doğru zaman olmayabilir”

Efsanevi hedge fonu yöneticisi Paul Tudor Jones, perşembe günü yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in zamanla enflasyona karşı en iyi varlık haline gelebileceğini açıkladı. Paul Tudor Jones, Bitcoin’den övgü ile bahsetti ve varlığın henüz ilk aşamalarında olduğunu, daha da büyüyeceğini vurguladı. Tudor’un açıklamalarının yanı sıra Lido Advisors’un baş stratejisti ve aynı zamanda Chantico Global kurucusu ve CEO’su Gina Sanchez “Trading Nationröportajında, verdiği demeçte Bitcoin’in bir emtia gibi işlem gördüğünü ve arz-talep doğrularıyla oldukça ilgili olduğunun altını çizdi.

Sanchez, Bitcoin ile ilgili sorunun çok değişken olması ve sadece yüksek oranda alınıp satılırsa değerlenmesi olduğunu dile geriyor. Stratejist yatırımcıları, bu sebeplerle portföylerinde Bitcoin’e yer verirken dikkat etmeleri konusunda uyardı. Sanchez, Bitcoin almak için doğru zamanın henüz gelmediğini düşündüğünü de ekledi. Gina Sanchez, Bitcoin almak içinse doğru zamanı çeşitli düzenleme ve standardizasyon çalışmalarından sonra geleceğini belirtti.

Bitcoin-yatirimi-CNBCQuint Tatro öyle düşünmüyor

Joule Financial Baş Yatırım Sorumlusu Quint Tatro, Sanchez’in yorumlarına tam anlamı ile katılmıyor ve yatırımcıların Bitcoin’e yönelmesi için daha fazla neden olduğunu söylüyor. Aynı “Trading Nationröportajında kişisel olarak da biraz Bitcoin’e sahip olduğunu söyleyen Tatro, ortalama perakende yatırımcılar ile birçok iş yaptıklarını açıkladı. Bu insanların parasal sistem ve dolar hakkında endişelendiğini dile getiren yatırım sorumlusu, insanları bu endişelere karşı Bitcoin’e yönlendirdiğini açıkladı.

“Bir yatırım danışmanı olarak onlar adına satın alma yapamayız, kendileri bir durum tespiti yapmak zorundalar. Fakat bir bütün olarak parasal sistem ile ilgilenen birçok insan var ve Bitcoin’den küçük bir yüzde alarak yaşanabilecek olumsuzlukları biraz da olsa telafi etmeye çalışıyorlar. Bana kalırsa yeni talepler hep bu doğrultuda oluyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!