Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4.8 Milyon Dolarlık Ethereum Çalan KuCoin Hackerı Harekete Geçti

KuCoin hackerının Ethereum mixeri olan Tornado cash’e Ethereum aktarmaya başladığı iddia edildi. Twitter’da konuyla ilgili paylaşımda bulunan Larry Cermak, KuCoin hackerının tekrar harekete geçtiğini söyledi.

TheBlock’un ünlü kripto para analisti Larry Cermak, KuCoin hackerı ile ilgili bir iddiada bulundu. Twitter üzerinde açıklamalarda bulunan analist, 4.8 milyon doları olan KuCoin’in tekrar harekete geçtiğini şu paylaşımında belirtti:

Cermak, veriler biraz daha değerlendirildiğinde KuCoin hackerının Tornado cash’i ilk kez kullanmadığının görüldüğünü belirtti. Cermak’a göre, KuCoin hackerı önceden private adreslerden işlem yaparken şimdi ilk kez public adresten işlem yapıyor.

KuCoin hackerı neler yaptı?

Larry Cermak, hacker ile ilgili paylaştığı tweetlerine şöyle devam etti:

Hacker ne yaptı:

1.KuCoin’den tüm ERC-20 tokenlarını çaldı.

2.Uniswap (ve bazen Kyber) aracılığıyla izin verilmeyen tokenları ETH’ye dönüştürdü.

3.ETH’yi birden çok adrese dağıttı.

4.Tornado cash kullanarak elindeki parayı nakde çevirdi.

Carmek, bu analizinin ardından Tornado cash üzerindeki ETH miktarının hala çok az olduğuna vurgu yaptı. Analist, Tornado cash’te bulunan toplam ETH’nin üçte birinin KuCoin hackerıne ait olabileceğini söyledi.

KuCoin borsasında yaşananlar

Kripto para borsası KuCoin, 25 Eylül tarihinde saldırıya uğramış ve 150 milyon dolar değerindeki Bitcoin, Ethereum ve daha birçok kripto para çalınmıştı. KuCoin’e göre, hacker sıcak cüzdanlarda bulunan private keylere erişerek birçok kripto parayı ele geçirdi. Olayın ardından KuCoin CEO’su açıklama yapmış ve hackerın kimliğine dair önemli veriler elde ettiklerini şöyle aktarmıştı:

“Kapsamlı bir araştırmanın ardından, 9.26 #KuCoin Güvenlik Olayı şüphelilerine dair önemli kanıtlar bulduk. Yetkililer ve polis harekete geçmeye hazır.”

CEO, olayın ardından çalınan varlıkların bir kısmının geri alındığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!