Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Coinbase SEC İle Olan Kripto Davası İçin Acil Talepte Bulundu

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, SEC’den kritik belgeleri bir an önce vermesini talep etti.

Kripto para borsası Coinbase New York mahkemesine başvurarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Başkan Gary Gensler’den, davalarına ilişkin belgelerin teslim edilmesini talep etti.

SEC, geçen yıl Coinbase’i platformunu kayıtsız olarak işletmekle suçlayarak dava açmıştı ve o zamandan beri taraflar arasında yasal süreç devam ediyor.

Talep edilen belgelerin, SEC’nin Coinbase’i halka açık bir şirket olarak kabul etmesi ve kripto para düzenlemelerine ilişkin görüşmeleri gibi konuları içerdiği belirtildi.

Coinbase, SEC’nin kendilerine karşı yaptığı suçlamalar ve adil bildirim savunması açısından bu belgelerin önemli olduğunu savundu. Şirket, SEC’nin belirli belgeleri aramayı reddettiğini ve Başkan Gensler’in kişisel e-postaları da dahil olmak üzere bu tür iletişimlerin incelenmesini istemediklerini dile getirdi.

Coinbase’in hukuk işleri müdürü Paul Grewal, kripto projeleri ve federal menkul kıymetler yasalarının bu projelere nasıl uygulandığı konusunda SEC’nin iletişimlerinin önemli olduğunu vurguladı. Grewal, bu bilgilerin piyasa için de önemli olduğunu belirterek SEC’nin kripto paralar hakkında çelişkili açıklamalar yapıp yapmadığının ortaya çıkması gerektiğini söyledi.

Coinbase’in seçenekleri daralıyor

Geçtiğimiz Haziran ayında Coinbase, Başkan Gensler’e yönelik bir mahkeme celbi göndererek, 2017’den günümüze kadar olan kripto para ile ilgili iletişimlerin belgelenmesini talep etmişti. Ancak geçtiğimiz hafta Coinbase, bu talebi daraltarak yalnızca Gensler’in SEC’deki görev süresi içindeki e-postalarını ve iletişimlerini istemekle sınırlı tuttu.

Temmuz ayında yapılan bir duruşmada, ABD Bölge Yargıcı Katherine Polk Failla, Coinbase’in Gensler’in kişisel e-postalarının uygun bir bilgi kaynağı olduğuna dair argümanlarından etkilenmediğini belirtti.

Sonuç olarak, Coinbase, SEC’nin kripto paralar hakkındaki iç iletişimlerini, özellikle Başkan Gensler’in mesajlarını içeren belgelerin sunulmasını talep eden bir talepte bulundu. Ancak bu talep, Gensler’in SEC’deki görevinden önceki dönemi kapsamayacak şekilde daraltıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!