Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Huobi İsim Değişikliğine Gitti, Yeni Adı HTX Oldu!

Asya’nın en büyük kripto para borsalarından Huobi, 10. yıl kutlamaları dahilinde isim değişikliğine giderek HTX olduğunu duyurdu.

Huobi (yeni adıyla HTX) 13 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, 10. yılında yeniden markalaşma stratejisine gittiğini açıkladı. Borsa bu strateji kapsamında, ismini “HTX” olarak değiştirdi ve Just Trade It (Sadece trade et) şeklinde yeni bir slogan edindi.

Yapılan açıklamaya göre HTX’te yer alan “H” harfinin Huobi’yi, “T” harfinin Huobi Baş Danışmanı Justin Sun’ın kurucusu olduğu TRON (TRX) ağını, “X” harfi ise İngilizcede “borsa” anlamına gelen exchange’i temsil ediyor. Borsa bu adımın HTX, TRON ve kripto para borsası Poloniex arasındaki sinerjiyle platform için yeni bir çağ anlamına geldiğini söyledi.

Borsa geleceğe dair planlarına dair yaptığı açıklamada ise küresel genişleme, ekosistem gelişimi, güvenlik ve uyumluluk odaklı bir büyüme stratejisi güdeceğini ifade etti. Borsa bunun yanı sıra pek çok kripto projesi ile de iş birliğine gitmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Borsanın isim değişikliği, sosyal medya hesaplarına hızla yansıtıldı. TRON kurucusu Justin Sun’ın 14 Eylül tarihinde Singapur’da katılacağı Token2049 etkinliğinde konu ile ilgili yorum yapması bekleniyor.

CoinGecko verilerine göre borsanın yerel token’ı HT, haberin açıklanması ile birlikte 2,33 dolar seviyesinden güncel fiyatı olan 2,41 dolar seviyesine yükselerek %3,43 değer kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!