Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası İncelemesi: Coiny – Coiny Pro

Kolay arayüzü, kaliteli ve profesyonel cüzdan ve borsa hizmeti sağlayan Coiny ve Coiny Pro’yu inceledik.

Coiny’ye Başlarken

Coiny 2017 yılında kripto varlık cüzdanı ve borsası hizmeti sunmak amacıyla kurulmuştur. Coiny mobil uygulaması üzerinden kolayca kripto para alım satım hizmeti sunarken, Coiny Pro ise profesyonel şekilde kripto varlık ticareti yapma imkanı sağlamaktadır. Şimdi sizler için bu iki platformu inceleyeceğiz.

Güvenlik ve Üye Olma

Coiny’ye üye olmak için uygulamayı Android ya da IOS marketlerinden indirmeniz gerekmektedir. Coiny Pro’ya üye olmak için ise buraya tıklayarak, Coiny üyelik sayfasına erişim sağlayabilirsiniz.

Ufak bir ayrıntı vermemiz gerekirse herhangi bir Coiny üyeliği açtığınız zaman her iki platform üzerinden de açtığınız aynı üyeliği kullanabilirsiniz. Bu sistemi bir nevi Facebook ile giriş yap gibi düşünebilirsiniz.

Coiny üye ol
Coiny üye ol

Bu kısımdaki bilgileri eksiksiz ve doğru doldurmanız gerekmektedir. Özellikle telefon numaranıza gelecek onay kodu sebebi ile eğer doğru telefon numarası girmezseniz hesabınıza erişemeyeceksiniz.

Ayrıca burada verdiğiniz “Ad” ve “Soyad” bilgilerinin de Türk Lirası işlemi yapacağınız banka hesabının Ad ve Soyad bilgileri ile eşleşmesi gerekmektedir. Aksi halde işlemleriniz onaylanmayacaktır.

Giriş ve Arayüz

Gerekli onaylamaları yaptıktan sonra hesabınıza erişim sağlaya bileceksiniz. İlk olarak Coiny’nin cüzdanından bahsedip sonrasında Coiny Pro’yu anlatacağız.

Coiny sms onay
Coiny sms onay

Coiny’ye mobil uygulaması üzerinden hesap oluşturduğunuzda sizi bu şekilde bir ekran karşılayacak. Gerekli bilgileri doldurup erişim talep ettiğinizde sms onay kodunu girmenizi isteyeceği ekran gelecektir. Buraya kodu girdikten sonra ise ana ekrana yönlendirileceksiniz.

Coiny ana ekran
Coiny ana ekran

Bu ana ekran Al / Sat kısmı olarak adlandırılmaktadır. Bu ekranda ilk olarak bize BTC – TRY paritesi ile işlem yapma imkanı sunuluyor. İstediğiniz kripto para ile işlem yapmak için bu pariteyi değiştirebilir ve o kripto para üzerinden al – sat işlemi yapabilirsiniz.

Coiny satın al
Coiny satın al

Oldukça kolay bu arayüz ile kolayca alım ve satımı işlemi imkanı sunan Coiny’de Al butonuna bastığımızda bizi bu şekilde bir ekran karşılıyor. Burada kaç liralık Bitcoin (seçili kripto para) almak istiyorsanız onun miktarını girip alım gerçekleştirebilirsiniz. Tabii ki hesabınızda o kadar Türk Lirası olması gerekiyor. Türk Lirası yüklemesini yazımızın ilerleyen kısımlarında anlatacağız.

Coiny bir cüzdan hizmeti sunduğu için size verdiği fiyat üzerinden alım ve satım yapmaktadır. Yani yukarıda belirtilen fiyat üzerinden siz alım yapabiliyorsunuz. Aynısını satış için de söyleyebiliriz. Siz Coiny üzerinden işlem yaparken borsadaki gibi fiyatı belirleyemiyorsunuz. Fiyat belirleyerek işlem yapmak için Coiny Pro’yu kullanmanız gerekmektedir.

Örnek vermek gerekirse şu an alacağımız 1 Bitcoin’in fiyatı 37.054 lira olarak belirlenmiş durumdadır.

Sat butonuna bastığımızda ise karşımıza çıkan ekran bu şekildedir. Burada da yukarıda bahsettiğimiz gibi aynı sistem işlemektedir. Satış yapacağınız zaman Coiny sizden elinizdeki Bitcoin için şu an 36.281 lira ödemektedir.

Kredi kartı ile al butonuna bastığımızda ise karşımıza çıkan bu ekranda Coiny cüzdanımıza kredi kartı ile bir başka aracı üzerinden Bitcoin alımı sağlayabiliyoruz. Bu sayede Coiny, yalnızca banka üzerinden EFT/Havale ile değil de yine kredi kartı ile de kripto para alımı gerçekleştirme imkanını bize sunuyor.

Cüzdan

Coiny cüzdan
Coiny cüzdan

Cüzdan kısmında ise Coiny’nin bize sunduğu temel hizmetlerden biri olan kripto cüzdanlarımızın bakiye özetini görebiliyoruz. Ayrıca Türk Lirası ve kripto varlıkların yatırma ve çekme işlemlerini de yine buradan gerçekleştirebiliyoruz.

Coiny hesap ayrıntı
Coiny hesap ayrıntı

İlgili varlığın üzerine tıklayarak yatırma ve çekme bölümlerine geçebiliriz. Türk Lirası üzerinden işlem yapmak için Türk Lirasının üzerine tıklayarak burada açılan ekran üzerinden dilediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Hesabınıza Türk Lirası yatırmak için Türk Lirası Yatır > Açılan ekrandan EFT/Havale ya da Papara’yı tercih edip (EFT/Havale seçtiğinizi varsayarak) > Karşınıza çıkan bilgilere para gönderme adımlarını izleyebilirsiniz.

Hesap

Coiny hesap
Coiny hesap

Hesap kısmında ise hesabınız ile ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Coiny Pro

Güvenlik ve Üye Olma

coiny pro üye ol
coiny pro üye ol

Coiny üzerinden üye olduysanız direk bu ekrandan giriş yapabilirsiniz. Ancak eğer ilk defa üye olacaksanız Üye Ol butonuna tıklayarak istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru doldurarak erişim sağyalabilirsiniz. Coiny için üzerinde durduğumuz hassas noktalar burada da geçerlidir.

Bankadan yatırma ve çekme işlemleri yapabilmeniz için üyeliğinizin ad ve soyadı ile hesabınızın ad ve soyadı eşleşmelidir. Ayrıca telefon numaranız onay kodunu girebilmeniz için doğru olmalıdır.

Giriş ve Arayüz

Coiny Pro‘ya üyelik işlemlerinizi tamamlayıp giriş yaptıktan sonra sizi bu şekilde bir ekran karşılayacaktır. Bu ekran üzerinde numaralar ile gösterdiğimiz kısımları ayrıntılandıracak olursak:

coiny pro ana ekran
coiny pro ana ekran

1 numara kısımda işlem yapmak istediğiniz pariteler arasında geçiş yapabilirsiniz.

2 numaralı kısımda seçili parite ile ilgili bakiye özetinizi görebilirsiniz.

3 numaralı kısımda hesabınıza kripto varlık yatırma ve çekme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıntılarına ilerleyen satırlarda devam edeceğiz.

4 numaralı kısımda Alım ve Satım işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Market seçeneği açık iken gerçekleştireceğiniz alım ve satım işlemi emir defterindeki en üstte bulunan işlemle gerçekleştirilir. Yalnız limit seçeneği açık iken yapacağınız işlemin limitini belirleyebilirsiniz. Örneğin güncel kur ile bitcoin 37.000 lira ise siz 100 liralık bitcoini 36.000 liradan al şeklinde limit emri girebilirsiniz.

5 numaralı kısımda aktif alış ve satış emirlerinin dökümünü görebilirsiniz

6 numaralı kısımda seçili kripto varlığın grafiğini görebilirsiniz.

7 numaralı kısımda Açık emirlerinizi, gerçekleşen emirlerinizi ve emir geçmişinizi görebilirsiniz.

8 numaralı kısımda ise borsanın emir geçmişini görebilirsiniz.

Emirlerim

coiny pro emirlerim
coiny pro emirlerim

Emirlerim kategorisinde emirleriniz ile ilgili dökümlere ulaşabilirsiniz. Gerçekleşen emirlerinizin filtrelenmiş halini de yine bu kısımdan görebilirsiniz.

Cüzdanlarım

coiny pro cüzdanlarım
coiny pro cüzdanlarım

Cüzdanlarım kısmından ise hesabınızda bulunan kripto ve türk lirası varlıklarınızın dökümüne ulaşabilirsiniz. Ayrıca buradan yatırma ve çekme işlemleri de yapabilirsiniz.

Yatırma ve çekme butonlarını kullanarak erişeceğiniz pencere üzerinden para birimi seçimi yaparak ilgili varlık için işlem gerçekleştirebilirsiniz.

coiny pro yatırma
coiny pro yatırma

Örneğin Türk Lirası ile yatırma işlemi gerçekleştirmek için açılan bu ekrandaki bilgilere göndereceğiniz para transferi sonrasında borsa hesabınıza tanımlanacaktır.

Bitcoin yatırma işlemi yapacaksanız da yine buradaki bitcoin cüzdan adresine göndereceğiniz bitcoin hesabınıza tanımlanacaktır.

coiny pro çekme
coiny pro çekme

Çekme işlemi yapacağınız zaman ise yine ilgili para birimi üzerinden çekim yapabilirsiniz.

Örneği Türk Lirası çekimi yapacağınız zaman çekmek istediğiniz miktarı girip sonrasında banka hesabı tanımlayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Profil

Son olarak profiliniz üzerinden de birçok faydalı bilginin bulunduğu makalelere ve referans sistemine erişebilirsiniz.

Referans Sistemi

Referans sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgilere erişmek için buraya tıklayarak yazımıza erişim sağlayabilirsiniz.

Coiny Pro’ya üye olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment