Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere, Firmaların Taahhütlerini Blockchain ile Denetlemeye Hazırlanıyor

İngiltere’de faaliyet gösteren The Responsible Finance & Investment Foundation, şirketlerin sürdürülebilir taahhütlerini denetlemek için Blockchain odaklı bir sistem geliştirmeye hazırlanıyor. Bu yeni sistem ile birlikte, bu takibin daha efektif bir şekilde yapılması amaçlanırken, şirketlerin artık daha sıkı ve efektif bir şekilde denetlenmesinin de önü açılmış oldu.

RFI Vakfı’nın son dönemde sayıları çok artan Greenwashing olaylarına karşı bu sistem ile önlem almayı planladığı da ifade ediliyor. Şirketlerin gerçek olmayan ve yanıltıcı çevresel veriler paylaşması ve insanları yanlış yönlendirmesi olarak ifade edilebilecek olan Greenwashing, şu an için dünyanın önemli sorunlarından birisi olarak da gösteriliyor.

Özellikle ekolojik ve etik çerçevede şirketlerin denetimi, bu noktada büyük önem taşırken, RFI Vakfı’nın bu alanda Blockchain teknolojisinden faydalanmak istemesi de, bu teknolojinin kullanım alanının ne denli geniş olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Ürünün 2019 yılında kullanılır hale geleceğini belirten vakıf CEO’su Blake Goud, bu sayede kasıtlı olarak hata yapan ve etik çerçevelerde çalışmayan şirketlerin daha kolay saptanabileceğini ifade etti. Greenwashing’in artık çevreci faaliyetler için ciddi bir problem haline geldiğini hatırlatan başarılı yönetici, Blockchain teknolojisinin nimetlerinden bu alanda faydalanarak, daha sürdürülebilir bir dönemin başlangıcını yapmak istediklerini açıkladı.

Goud, 23 ayrı şirket ile bu projeye start vereceklerini de ifade ederken, daha çevreci sanayi faaliyetleri ve daha kaliteli bir denetim için, gereken her şeyi yapacaklarını da aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment