Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası İncelemesi: Coinzo

Ülkemizin en düşük komisyon oranlarına sahip, dünya standartlarında kripto ticaret platformu olan Coinzo’yu inceledik.

Coinzo’ya Başlarken

Coinzo, her tip yatırımcıya hitap etmek üzere tasarlanmış kullanışlı arayüzü, yoğunluktan bağımsız al-sat yapmanıza imkan tanıyan özgün yazılımı ve birçok paritesiyle hizmet veren bir kripto para borsasıdır. Bu yazımızda sizlerle Coinzo’yu nasıl kullanacağınızı ve sizlere ne gibi hizmetler sunduğunu ayrıntılı şekilde inceleyeceğiz.

Güvenlik ve Üye Olma

Borsaya kayıt olurken ve sonraki girişlerinizde de doğru websitesinde olduğunuzdan emin olmanız gerekmektedir. Bunun için giriş yaptığınızda website adresini elle girmeniz tavsiye edilir. Ya da metnimizin ilk kelimesine tıklayarak da erişim sağlayabilirsiniz.

Bağlantınızın doğruluğundan emin olduktan sonra Coinzo’ya kayıt olma işlemine geçebilirsiniz.

Coinzo kripto para borsası giriş
Coinzo Kripto Para Borsası

Coinzo kripto para borsasının websitesine ilk girişinizde bu şekilde bir ekranla karşılaşacaksınız. Karşınıza gelen bu ekrandaki “Kayıt Ol” butonuna basarak kayıt işlemine geçebilirsiniz.

coinzo bitcoin borsası kayıt
coinzo kripto para borsası kayıt

Açılan pencerede karşınıza çıkan bilgileri eksiksiz ve doğru girmeye özen gösteriniz. Çünkü hesap oluşturduktan sonra Coinzo’nun göndereceği eposta ile hesabımızı onaylamanız gerekecektir.

İlk olarak “E-mail” kısmına mail adresinizi, “Şifre” kısmına belirlemek istediğiniz şifreyi ve varsa borsayı bize tavsiye eden kişinin “Referans ID” sini giriyorsunuz. Ardından “Kullanıcı sözleşmesi“ni kabul ederek “Hesap Oluştur” butonuna basıyorsunuz ve kayıt oluyorsunuz.

coinzo kripto para borsası mail onayı
coinzo kripto para borsası mail

Butona bastıktan sonra sizi bu şekilde bir ekran karşılıyor. Mail adresinize gidip onay mailini kabul ettiğinizde hesabınız erişime açılmış olacaktır.

Giriş ve Arayüz

Mail onayını yaptıktan sonra tekrar “E-mail” ve “Şifre“nizi girerek Coinzo hesabınıza erişebilirsiniz.

Hesabınıza erişim sağladığınızda sizi borsanın “Market” ekranı karşılayacak. Market ekranının “Basit” ve “Gelişmiş” şeklinde iki modu bulunuyor. İlk modumuz “Basit”. Şimdi basit modda bize ne gibi paneller sunulmuş bunlara bakalım.

coinzo kripto para borsası
coinzo ana sayfa

1-numaralı kısımda seçili kripto para paritesine ait değer dökümleri görebilirsiniz. Anlık fiyatı, 24 saatlik değişimi, 24 saat içerisindeki en yüksek ve en düşük değerleri, 24 saatlik hacmine bu kısımdan ulaşabilirsiniz.

2– numaralı kısımdan arayüzümüzü gelişmiş moda alabilir ve Trading view tabloları ile daha ayrıntılı analizler yaparak al-sat işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

3– numaralı kısımdan seçili paritede işlem yapabileceğiniz kripto paralara ulaşabilirsiniz. TRY/BTC/ETH seçenekleri ile de yalnızca TRY/BTC TRY/ETH TRY/NEO vb gibi paritelerde değil BTC/ETH BTC/NEO vb ETH/XRP ETH/EOS ETH/HOT ETH/NEO vb paritelerde de işlem yapma imkanınız bulunuyor.

4– numaralı kısımda alış ya da satış emri verebilirsiniz. Seçtiğiniz kripto para paritesinde işlem yapacağınız kripto paranın “Fiyat” kısmından almak istediğiniz fiyatı girip sonrasında “Miktar” kısmına da almak istediğiniz miktarı yazarak yeterli bakiyeniz bulunuyorsa alım işlemini, aynı şekilde de satmak istediğiniz miktarda kripto parayı ve satmak istediğiniz değeri girerek de satım işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Coinzo bu alanda yatırımcılara faydalı olması adına bazı ufak arayüz iyileştirmeleri eklemiş. Fiyat, Miktar gibi yerlerdeki + sembolüne basarak hızlı işlem yapmanızı sağlayacak özelliklere erişebilirsiniz.

5– numaralı kısımda borsada anlık bekleyen “Alış” ve “Satış” emirlerini börebilirsiniz.

6– numaralı kısımda (varsa) “Açık Emirlerler”inizi ve “Emir Geçmişiniz”i görebilirsiniz.

7– numaralı kısımda borsada yapılan tüm işlem geçmiş dökümlerine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca ekranın sağ üst kısmında bulunan butonlar ile de gece/gündüz moduna, cüzdanınıza ve kullanıcı panelinize erişim sağlayabilirsiniz.

Coinzo gelişmiş mod
Coinzo gelişmiş mod

Gelişmod kısmında ise bu şekilde bir ekran ile karşılaşacaksınız.

Yatır/Çek

Yatır ve çek menüsünde Coinzo borsasında sahip olduğumuz tüm varlıklara ait bakiyeleri görebildiğiniz gibi yatırma ve çekme işlemini de yine bu menüden gerçekleştirebilirsiniz.

coinzo yatır çek
coinzo yatır çek

Hangi varlık ile işlem yapacaksınız onun yanında bulunan “Yatır” ya da “Çek” butonuna tıklayarak işlem yapabilirsiniz.

Türk lirası ile işlem yapmak için hesabınızı onaylamanız gerekmektedir. Hesap onayı konusunda oldukça büyük kolay bir sisteme sahip olan Coinzo borsasının bu sistemine yazımızın ilerleyen kısmında değineceğiz.

Türk lirası yatırma ve çekme işlemlerini havale ile 7/24, EFT ile iş saatleri arasında gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca yine bu menüden “Yatırma Geçmişi“nize ve “Çekme Geçmişi“nize ait dökümlere ulaşabilirsiniz.

Referans

Referans kısmı Coinzo kripto para borsasına sizin referans linkiniz ile kayıt olan her yatırımcının yaptığı işlemler için ödediği işlem ücretinin %20‘sini size kazandırmak için kurulmuş bir sistemdir.

coinzo kripto para borsası referans
coinzo kripto para borsası referans

Bu panelde sizi getirdiğiniz referans sayısı, kazancınız, komisyon oranı, üyeler ve sistemin detaylarına dair bilgiler karşılıyor.

Program Detayları
-Referans kodunuz ile kayıt olan kullanıcıların ödemiş oldukları komisyon miktarının %20’si hesabınıza eklenecektir.
-Komisyon geliriniz referansınızın komisyon ödediği anda hesabınıza TL / kripto para olarak anında gönderilecektir.
-Referans programında herhangi bir kişi sınırlaması yoktur.
-Şüpheli işlem yapan ya da sahte hesapla işlem yapan üyeliklerin tespiti halinde herhangi bir komisyon ödemesi yapılmayacak ve hesapları kapatılacaktır.
-Coinzo, referans programında herhangi bir zamanda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

CNZ Coin

Coinzo kripto para borsasının işlem ücretlerinde kullanabileceğiniz, çeşitli şekillerde kazanabileceğiniz ve farklı kullanım alanları olan ERC20 token’ı CNZ Coin paneline bu kısımdan ulaşabilirsiniz.

cnz token
cnz token

CNZ Coin Coinzo borsasında hesap onayı, çeşitli yarışmalar ve yaptığınız standart al-sat işlemleri sırasında kazanabileceğiniz bir token.

CNZ Coin’i dilerseniz market bölümünden alıp satabilir, dilerseniz de komisyon ücreti olarak kullanabilirsiniz.

Borsanın mevcut %0.1 maker %0.2 taker komisyonlarını %50 indirimli yani 0.05 maker 0.1 taker şeklinde kullanabilmek için CNZ Coin’i komisyon ödemelerinde kullanmanız gerekmekte.

Ülkemizdeki en düşük komisyon oranına sahip olan Coinzo borsası kendi token’ınını kullandığınızda komisyon oranlarını daha da düşürerek yatırımcılara büyük kolaylık sağlıyor.

CNZ Coin’in 400 milyon arzı bulunuyor. Ancak Coinzo her 3 ayda bir komisyonlardan elde ettiği CNZ Coin’leri yakıp 200 milyon CNZ Coin kalana kadar bu işleme devam edecekleriniz söylüyor. Bunu yapma sebeplerinin coin’in sayısını azaltarak değerini arttırmak değil, kullanımını artırmak olduğundan bahsediyor.

CNZ Coin’in ayrıca yalnızca komisyon ücreti açısından değil, ilerleyen dönemlerde kullanım alanlarının da artacağından bahsediliyor. Ayrıntılı tüm bilgilere yine borsada bulunan CNZ Coin sayfasında ulaşabilirsiniz.

Günlük Neo Gas Dağıtımı

Coinzo borsası ayrıca günlük olarak hesabınızda bulunan NEO miktarı ve  tutma sürenize oranla GAS aktarımı gerçekleştirmektedir.

Destek

Destek bölümünden Coinzo yetkili ekibine ulaşabilir ve yardım alabilirsiniz.

coinzo destek
coinzo destek

Burada bulunan “Bir Talep Gönder” butonu ile kendi talebinizi oluşturabilir ya da hazır makalelerden yardım alabilirsiniz. Coinzo müşteri desteğine de oldukça dikkat ettiğinden whitepaper’ında bahsediyor.

Coinzo borsasına kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment