Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’daki ASIC Karşıtı Algoritma İçin Yatırım Toplandı

Ethereum geliştiricilerinden Hudson Jameson, Application Specific Integrated Circuit’e (ASIC) dayanıklı bir algoritma olan ProgPoW’un bağımsız bir parti tarafından denetleneceğini açıkladı.

Ethereum geliştiricileri geçtiğimiz gün haftalık toplantılarını düzenleyebilmek için bir araya geldiler. Geliştiricilerden Jameson bu toplantı sırasında ProgPoW yazılımıyla ilgili bazı bilgiler paylaştı. Jameson’ın açıklamalarına göre ASIC karşıtı bir PoW yazılımı olarak geliştirilen ProgPoW, bağımsız bir parti tarafından denetleneceğini, bu süreç için gereken fonların bulunduğunu söyledi.

Ethereum geliştiricileri bir süre önce bu süreç için hedefledikleri miktarın 50 bin adet DAI koini olduklarını söylemişlerdi. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda bu miktara ulaşıldığı, ilgili yatırımın büyük ölçüde kitle fonlama platformlarından toplandığı açıklandı.

ASIC cihazları daha verimli bir şekilde kripto para madenciliği yapabilmek için tasarlandılar. Bu cihazları kullanan madenciler GPU kullanan madencilere kıyasla çok daha iyi bir şekilde madencilik yapabiliyor, bunun karşılığında daha faza para kazanabiliyorlar. ProgPoW adlı algoritmanın amacı; ASIC madencilerinin GPU madencilerine karşı sahip olduğu üstünlüğü azaltmak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment