Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jaguar Land Rover Sürücülerine Ödül Olarak IOTA Dağıtacak!

Jaguar Land Rover, gelecekte üreteceği arabaların sürücülerine ödül olarak IOTA kazandıracak yeni bir yazılımı deniyor.

Özellikle Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi teknolojiler hakkında çalışmalar yapan IOTA Foundation tarafından geliştirilen IOTA önümüzde dönemlerde oldukça yoğun ilgi görebilir. Çünkü IBT Business gibi kaynaklar tarafından yapılan haberler, IOTA Foundation ile Jaguar Land Rover arasında yeni bir işbirliğinin başladığını öne sürüyor.

Bu kaynaklara göre Jaguar akıllı cüzdanı, araba kullanırken belli başlı görevleri yerine getiren sürücülere belli miktarlarda IOTA tokenları dağıtacak. Bu “görevler” aslında otomatik olarak yerine getirilecekler. Jaguar’ın beklediği tek şey sürücülerin şirkete otomatik olarak veri aktarması. Şirket böylece yoldaki trafik tıkanmalarıyla ve çukurlarla ilgili bilgi edinebilecek ve buna göre hareket edebilecek.

Jaguar, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu yeni teknolojiyi İrlanda’da denemeye başladığını duyurdu. Jaguar, F-Pace ve Range Rover Velar modellerine akıllı cüzdan uygulamasını çoktan getirmiş gibi görünüyor. IOTA Foundation kurucullarından Dominik Schiener, konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Akıllı cüzdan teknoloji tüm yeni araçlarda kolaylıkla kullanılabilir. IOTA sektördeki birbirinden farklı şirketler tarafından ortaklaşa kullanılabiliyor. Bu yüzden Jaguar koin veya BMW koin yok, evrensel bir token var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment