Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt Gox: 150 Bin Bitcoin İçin Yeni Tarih 15 Aralık

Eski Bitcoin borsası Mt Gox, 2014 yılında yaşanan hack saldırısı yüzünden hazırlayacağı geri ödeme planının son teslim tarihini 15 Aralık tarihine erteledi. 

2014 yılında uğradığı hack saldırısı sonrasında iflas eden Mt Gox, bu saldırıdan etkilenen yatırımcılar için hazırladığı ödeme planının teslim tarihini 15 Ekim’den 15 Aralık’a erteledi. Mt Gox’un yasal operasyonlarını yürüten ve Tokyo balinası olarak bilinen Nobuaki Kobayashi, şirketin geri ödeme planını hazırlamaya devam ettiğini ancak “daha detaylı incelenmesi gereken” bazı noktalar olduğunu açıkladı.

mt-gox-erteleme-karari
Mt Gox için alınan erteleme kararı, Kaynak

150 bin Bitcoin söz konusu

Mt Gox’un 2014 yılında uğradığı saldırıda borsa kullanıcılarına ait 740 bin; borsaya ait ise 100 bin adet Bitcoin çalındı. Bu saldırıda parasını kaybeden Bitcoin yatırımcıları şirkete karşı verdikleri yasal mücadeleyi kazanıp, borsadan iade almaya hak kazandılar.

İflasından sonra şirketin yasal operasyonlarından sorumlu olan Nobuaki Kobayashi’nin bu kullanıcılara toplamda 150 bin Bitcoinlik geri ödeme yapması bekleniyor. Kobayashi’nin bu ödemenin nasıl yapılandırılacağı ile ilgili en geç 15 Ekim tarihine kadar bir plan sunması gerekiyordu. Fakat bu tarih 15 Aralık’a ertelendi.

Bitcoin fiyatını nasıl etkiler?

Mt Gox borsasından çalışan 840 bin adet Bitcoin’i o dönemki toplam değeri 460 milyon dolar civarındaydı. Bu sayı günümüzde ise 9 milyar dolardan fazlasına denk geliyor. Bu, Bitcoin fiyatının aradan geçen birkaç yıl içerisinde ne kadar yükseldiğini gösteriyor.

Bu saldırıda parasını kaybetmiş olan yatırımcıların Bitcoinleri de bu süreç içerisinde birkaç kat değerlendi. CryptoWhale gibi analistler, Mt Gox’tan Bitcoin iadesi alacak olan yatırımcıların bu Bitcoinleri kar amacıyla satabileceğini düşünüyor. 150 bin adet Bitcoin’in toplu şekilde piyasaya sürülmesi halinde BTC fiyatının düşmesinden korkuluyor. Fakat bu olay şimdilik en erken 15 Aralık’a kadar ertelendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!