Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Balinaları 2.0 Güncellemesi Öncesi Akümülasyondalar

Son bir sene içerisinde sirkülasyondaki toplam Ethereum (ETH) miktarının yalnızca %39.6’sı el değişikliği yaşarken ETH balinaları daha yoğun şekilde akümülasyon yapmaya başladılar. Ethereum 2.0’ın doğuşuyla ETH’deki hareketliliğin ise artması bekleniyor.

Araştırma firması Glassnode, Ethereum için HODL dalgası olarak adlandırılabilecek bir tablo hazırladı. Ethereum işlemlerinin zamana bağlı olacak şekilde ayrıştırıldığı bu tabloda on-chain hareketliliğine ve dolayısıyla akümülasyon durumuna ilişkin bilgi edinmek mümkün.

HODL dalgası; Ethereum’daki toplam on-chain hareketliliğinin büyük kısmının son bir-iki sene içerisinde kaynaklandığını gösteriyor. Bu hareketliliğin yüzde 27.85’lik kısmı son bir-iki sene içerisinde gerçekleşmişken yüzde 16.12’lik kısmı son 6-12 ay içerisinde gerçekleşti. Cointelegraph’ın haberine göre bu, Ethereum balinalarının geçen yıl yoğun bir şekilde akümülasyon yaptıklarına işaret.

Ethereum Sirkülasyon
Ethereum HODL dalgası

Sektörün tanınan ismi ve Ethhub kurucusu Anthony Sassano da yukarıdaki grafiği paylaştığı tweetinde Ethereum 2.0 güncellemesinin ilk ayağı olan Aşama 0’ın, ETH akümülasyonunda bir değişikliğe sebep olup olmayacağını merak ettiğini belirtiyor.

Ethereum 2.0, son testi de geçti

Son 24 saat içerisinde 387 dolardan işlem görmüş olan Ethereum için kripto para analisti Bitcoin Jack de yeni bir rekor gerçekleşeceği sinyalini verdi. Zinken testini de başarıyla geçen Ethereum 2.0 güncellemesi için bu test, Aşama 0’ın hayata geçişinden önceki son adım olma özelliğini taşıyor. Kullanıcı sorunlarını çözme odaklı olan Zinken testi için yetkililer tarafından ana ağ sözleşmeleri için çalışmalar yürütülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!