Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası OKEx Kurucusu: Ben Masumum

Bitcoin borsası OKEx kurucusu Xu Mingxing sessizliğini ilk kez bozdu ve dolandırıcılık iddialarına karşı masum olduğunu iddia etti.

Dünyanın en büyük Bitcoin borsalarından biri olan OKEx‘in kurucusu dolandırıcılık iddialarına karşı sessizliğini bozdu.  XU Mingxing, Çin polisinin OKEx borsasından tüm çekim işlemlerini zorla askıya almasından beri ilk kez konuştu. Xu Mingxing, blockchain şirketi OK Group’un yıllar önce tamamladığı bir hisse birleştirme hamlesi ile ilgili yürütülen soruşturmada, kolluk kuvvetler ile iş birliği yaptığını bir sosyal medya yayınında açıkladı.

Kurucu Xu, yapılan soruşturmanın “karmaşık” bir hukuk davası ile ilgili olduğunu ve kendinin suçlu konumunda olmadığını söyledi. Bu açıklamadan sonra OKG Technology Holdings’in hisseleri Hong Kong’da %23 artış gösterdi.

“Masumluğum kanıtlandı”

Girişimci Xu açıklamaları OKEx, 27 Kasım’a kadar fonların çekilmesi önündeki engelin kalkacağı müjdesini verdikten kısa süre sonra geldi. Borsa, 16 Ekim’de kullanıcıların para çekme işlemlerinin kimliği açıklanmayan bir personellerinin polis soruşturmasında iş birliği yaptığı için durdurulduğunu duyurdu. Bu kamuoyu açıklamasından günler sonra OKG’nin Çin polisi tarafından soruşturulduğu öğrenildi.

Xu, kısa süre önce WeChat üzerinden “Yetkililer konuyu açıklığa kavuşturdu ve masum olduğum kanıtladı” yazdı. Xu yalnızca belirli kullanıcılar tarafından görülebilen bu açıklamada “Önümüzdeki günlerde, OK Group’u destekleyen herkese minnettarlığımı ifade etmeye çalışacağım” dedi.

OK Group cephesinde tutarsız açıklamalar

OK Group daha önce yaptıkları açıklamalarda herhangi bir hükümet soruşturmasına tabi olmadıklarını söyledi. The Standard’ın haberine göre OKG’den bir temsilci Xu’nun WeChat’te söylediklerini doğrularken soruşturma ya da birleşme hakkında yorum yapmayı reddetti. Bir OKEx sözcüsü ile OKEx’in OK Group’tan ayrı bir kurum olduğunu söyledi ve Xu hakkında yorum yapmadı.

OKEx dün yaptığı açıklamada, OKEx’i olağanüstü bu önlemleri alamaya iten sorunun çözüldüğünü müjdeledi. Para çekme işlemleri yeniden açıldıktan sonra, tüm kullanıcıların fonlarını herhangi bir kısıtlamaya uğramaksızın çekebilecekleri söylendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!