Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Bitcoin’in Volatilitesine Dayanamayıp Tüm BTC’lerini Satmış

Ünlü milyarder Masayoshi Son, uzun zaman önce yaptığı Bitcoin yatırımı hakkında gelen sorulara bir konferansta cevap verdi. CEO, Bitcoin’in yüksek volatilitesine dayanamadığını ve bu nedenle tüm BTC’lerini sattığını açıkladı.

Japon şirketi Softbank’ın CEO’su ve Japonya’da en zengin ikinci milyarder kabul edilen Masayoshi Son, Bitcoin yatırımı hakkındaki sessizliğini katıldığı çevrim içi DealBook konferansında bozdu. Masayoshi Son, varlıklarının yaklaşık %1’ini Bitcoin’e yatırdığını, ancak fiyat oynaklığının çok yüksek olması sebebiyle dikkatinin çok fazla dağıldığını söyledi. Bu duruma daha fazla dayanamadığını dile getiren Son, tüm Bitcoin’lerini sattığını açıkladı.

Sunucu Andrew Sorkin, ünlü milyardere yıllar önce yaptığı Bitcoin yatırımını hatırlattı ve şu anda Bitcoin’in yükselen fiyatına vurgu yaparak fikirlerini sordu. Masayoshi Son, U.Today’de ifade edildiğine göre 2017 yılında arkadaşının tavsiyelerine kulak vererek Bitcoin’e yatırım yapmış. 2017 yılının sonlarında net değerinin 31.9 milyar dolar seviyesinde olduğu tahmin edilen milyarder, servetinin %1’i ile BTC almış. Son, sattığı Bitcoin’leri hakkında şöyle konuştu:

“Varlıklarımın %1’i kadarını Bitcoin’e yatırmıştım. Her gün fiyatlara bakıyor ve yukarı aşağı hareket edişini izliyordum. Fakat şunu anladım ki bu benim anlayabileceğim bir şey değil. Her gün dakika başı fiyatlara bakamazdım. Bu nedenle satmaya karar verdim ve belki de 50 milyon dolar zarar ettim. Ancak satınca kendimi daha iyi hissettim çünkü anlamadığım bir şeyi yapmaktan kurtulmuştum.“

Kripto paralarının geleceği parlak

Ünlü milyarder, güvenliğinin de artmasıyla birlikte dijital varlıkların ve kripto para birimlerinin gelecekte daha fazla kullanılacağına ve faydalı olacaklarına inandığını ifade etti. Bunu söylerken de hangi dijital varlıkların faydalı olabileceğini bilemediğini, çünkü yapıları hakkında bir fikri olmadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!