Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti: Bitcoin Fiyatı 2 Yıla 170 Bin Dolar Olabilir

Bitcoin fiyatı güçlü rallisi ile tüm zamanların rekoruna adım adım yaklaşırken, bir Bloomberg analisti çıtayı çok daha yükseklere koydu. Analist Mike McGlone, Bitcoin fiyatının 2022 yılına kadar 170 bin dolar olmasını bekliyor.

Bitcoin kasım ayının başından beri gösterdiği güçlü performansını sürdürme eğiliminde hareket ediyor. Bitcoin fiyatı son 7 gün içinde %11’den fazla arttı ve şu an 18 bin 100 doların üzerinde seyrediyor. BTC fiyatı ve rekor seviye 20 bin dolar arasında artık 2 bin dolardan dahi az mesafe kaldı. Fakat Bloomberg analistlerinden Mike McGlone, Bitcoin koşunun 20 bin dolarda sonlanmayacağını belirten açıklamalarda bulundu.

Fiyatın sağına bir sıfır eklenebilir

Mike McGlone, Bitcoin’in geçen yılkı fiyatının sol tarafına bir eklediğini söyleyerek; 2022’ye kadar bu kez fiyatın sağ tarafına bir sıfır ekleneceğini öne sürdü. McGlone BTC için geçmiş performansa bakmanın potansiyel olarak geleceğin bir göstergesi olabileceğini dile getirdi. McGlone Bloomberg TV’de yaptığı açıklamada “önümüzdeki bir ya da iki yılda fiyatının arkasına bir sıfır ekleyebilir” dedi.

Bloomberg analisti Mike Mcglone’un söylediklerine paralel şekilde BTC, 2019’u 7 bin dolarda kapattı ve fiyat birkaç gündür 17 bin dolardaydı. Eğer McGlone’un Bitcoin fiyat tahmin yöntemi doğruluğunu bir kez daha kanıtlarsa bu sayının sağına bir sıfır eklemesi ile BTC fiyatı 170 bin dolar olabilir.

Bitcoin’in dijital altın olarak görülmesi ve kurumsal FOMO bu rallide önemli 

Bloomberg’ten McGlone’un açıklamalarına göre Bitcoin fiyat artışının temelinde insanların onu dijital altın olarak görmeye başlaması olabilir. En temel değer deposu olarak görülen altının ons bazında 2 bin dolarlık rekoru kırması ile bir konsolidasyon sürecine girdiğini söyleyen McGlone, BTC’nin de onun ayak izlerinden gidebileceğini söyledi. Analist, Bitcoin’in 20 bin dolarlık rekoru kırıp, boğa piyasasında konsolide olabileceğini belirtti.

McGlone aynı zamanda kurumsal FOMO algısının yeni rallinin 2017’dekinden farklı olmasının nedeni olabileceğini de belirtti. Milyar dolarlık şirket MicroStrategy ardından da Square‘ın rezerv olarak Bitcoin alması ile bu ilginin körüklendiğini belirtti. Bunun yanı sıra kurumsal ilginin bir başka ayağı olarak görülen PayPal‘in Bitcoin hamlesi de önemli bir gelişme olarak yorumlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!