Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası OKX’den Token Geri Alımı ve Yakımında Rekor: Fiyat Yükselecek Mi?

Önde gelen kripto para borsası OKX, yüz milyonlarca dolar değerinde OKB yakarak yeni bir rekora imza attı. 

OKX, 21. OKB geri alım ve yakım işlemini 11 Eylül tarihinde tamamladı. On-chain analiz firması Dune tarafından sağlanan verilere göre toplamda 255 milyon dolar değerinde 6,14 milyon OKB dolaşımdaki arzdan geri alındı ve yakıldı. Borsa tarafından gerçekleştirilen 6,14 milyon OKB‘lik yakım işlemi şimdiye kadarki en büyük işlem olarak kayıtlara geçti.

OKX resmi web sitesi üzerinden konu hakkında yapılan duyuruda, şimdiye kadar toplamda mevcut fiyatla yaklaşık 2,91 milyar dolar değerinde 70,18 milyon OKB‘nin yakıldığına yer verildi. Öte yandan yakımın değeri olan açıklanan 255 milyon doların, 1 Haziran ve 31 Ağustos tarihleri arasındaki söz konusu 90 günün ortalamasını alarak hesaplandığı belirtildi.

Yaklaşık 4 senedir devam eden ve başlangıç tarihi 4 Mayıs 2019’a dayanan yakım ve geri alım programı kapsamında, her 3 ayda bir maksimum arzı 300 milyon olan olan OKB’den düzenli olarak yakım yapılıyor.

Fiyat yükselecek mi?

OKB’nın uzun vadede deflasyonist bir yapıda olması ve düzenli olarak yükseliş trendi içinde bulunması dikkat çekiyor.

Geri alım ve yakım operasyonunun duyurulmasının ardından 12 Eylül itibariyle 40,6 dolar seviyelerinde bulunan destek seviyesinden tepki alan OKB’nin bir sonraki hedefi olan 44,4 dolara kadar yükseleceği düşünülüyor.

OKB’nın ayrıca bu seviyeyi de aşması ve üzerinde kalıcı olması durumunda 49-50 dolar bandındaki direncini zorlayacağı tahmin ediliyor. CoinGecko verilerine göre geçtiğimiz 24 saat içerisinde %0,9 yükselen OKB yazım esnasında 44 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!