Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarında Bitcoin’den Kaçış Sürerken 3 Altcoin’e Kurumsal Giriş Var!

Bitcoin (BTC) geçtiğimiz hafta %7’lik bir yükselişe imza atarken kurum kurumsal kripto para fonlarında yaşanan çıkış 5. haftaya uzandı.

Coinshares resmi blog sayfasında paylaştığı verilerde, kurumsal kripto para fonlarındaki çıkışın peş peşe 5. haftaya ulaştığını aktardı. Bu hafta kurumsal kripto para fonlarındaki yaşanan net çıkış 53,5 milyon dolar olarak kaydedildi. Net çıkışlarda başı 45,3 milyon dolarlık meblağ ile Bitcoin (BTC) çekti.

Net fon çıkışı noktasında Bitcoin’den hemen sonra 4,8 milyon dolarla Ethereum (ETH) geldi. Ayrıca short (kısa) Bitcoin fonundan da 3,8 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti.

3 altcoin’e fon girişi

Listelenen varlıkların neredeyse hepsinde geçtiğimiz hafta fon çıkışı görülürken Solana (SOL), Ripple (XRP) ve Cardano’da (ADA) fon girişi yaşanması dikkatleri çekti. Geçtiğimiz hafta bu üç varlığa giriş yapan fonların miktarı ise sırasıyla 700 bin dolar, 100 bin dolar ve 400 bin dolar oldu.

Son 9 haftanın 8’inde kurumsal kripto para fonlarında çıkış yaşandığı vurgulanırken ilgili süreçte yaşanan toplam çıkış miktarının net 455 milyon dolar olduğu kaydedildi.

Öte yandan ülke bazlı çıkışlarda ABD listenin başında yer aldı. ABD, 41,1 milyon dolarlık çıkışa imza atarken 5,9 milyon dolarlık çıkışla Almanya ikinci sıraya yerleşti. ABD ve Almanya’da yaşanan çıkışlara karşılık İsviçre’den kripto paralara 1,1 milyon dolar fon girişi görüldü. Hacimler ise önceki haftaya nazaran %42 artışla 1 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!