Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’dan Kripto Para Şirketlerine Sert “Banka” Uyarısı!

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), yetkisiz kripto para şirketlerinin kendilerini banka olarak lanse etmemeleri konusunda uyardı.

Hong Kong’un merkez bankası HKMA, lisanssız kripto para şirketlerine karşı net bir “banka” uyarısında bulundu. Düzenleyici kurum tarafından 15 Eylül Cuma günü yapılan duyuruda, kripto para firmalarının kendilerini banka gibi tanıtmalarının yanlış olacağı ve bu terimi kullanmaktan kaçınmaları gerektiği vurgulandı.

HKMA kendilerini “kripto bankası”, “kripto varlık bankası” ve “dijital varlık bankası” gibi bankacılık terimleri kullanarak tanıtım yapan ve fonları tanımlamak için “mevduat” ifadesi kullanan kripto para şirketlerinin bölgenin bankacılık yasalarını ihlal edebileceğini dile getirerek bu şirketleri daha temkinli olmaya davet etti. HKMA ayıca bu nitelendirmelerin bankacılık yönetmeliğine aykırı olabileceğini dile getirdi.

Düzenleyici kurum, bölgenin bankacılık yasaları gereği Hong Kong’da yalnızca lisanslı kurumların bankacılık işlemlerini yürütmesine izin verildiğini hatırlattı.

HKMA, lisanslı bulunmayan ve resmi bir banka statüsü taşımayan kripto firmalarının merkez bankası tarafından denetlenmediğini kamuoyuna bildirilirken bu tür şirketlerdeki fonların da bölgenin mevduat koruma planı tarafından korunmadığı belirtildi.

Söz konusu uyarının Hong Kong tarafından soruşturma başlatılan lisansı bulunmadığı için uyarı alan JPEX’in yaşadığı likidite problemlerinden sonra gelmesi dikkat çekti. JPEX, soruşturmanın ardından bazı işlemlerini durdurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!