Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den FTX Raporu: Milyar Dolarlık Altcoin Satışı Fiyatları Etkileyecek Mi?

İflas eden kripto para borsası FTX tarafından gerçekleştirilecek 3,4 milyar dolarlık kripto para tasfiyesinin piyasa da bir şok etkisi yaratmayacağı öne sürüldü.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase tarafından 14 Eylül tarihinde yayınlanan bir araştırma raporunda, FTX tarafından yakın tarihte gerçekleştirilmesi beklenen 3,4 milyar dolar değerindeki kripto para tasfiyenin bir piyasa şokuna neden olmayacağı dile getirildi. Coinbase, bu tezine dayanak olarak çeşitli hafifletici sebepleri öne sürdü.

Raporda, tasfiyenin çeşitli limitlere sahip olduğu ve bu nedenle limitlerin piyasa tarafından karşılanabileceği yönünde ifadeler kullanıldı. Verilen bilgilere göre FTX tasfiye limitleri ilk aşamada haftalık 50 milyon dolar ve daha sonrasında haftalık 100 milyon dolar olarak ele alındı. Bu limitin daha sonrasında 200 milyon dolara çıkartılabileceği belirtildi.

Coinbase diğer bir hafifletici sebep olarak bazı “insider bağlantılı” tokenların satışı üzerinde oldukça sıkı kontroller olacağını dile getirdi. Bunun yanı sıra Solana (SOL) gibi FTX varlıklarının büyük bir kısmını oluşturan tokenların çeşitli programlar kapsamında 2025 yılına kadar kilitli olması da borsa tarafından FTX tasfiyesinin etkilerini sönümleyecek nedenler arasında gösterildi.

Coinbase’in olası bir piyasa şokunu engelleyeceğini öne sürdüğü son sebep ise FTX’in tasfiye sırasında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve bazı diğer varlıkları hedge etme imkanının bulunması oldu.

FTX, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi’nde yapılan bir duruşmada tasfiye için resmen onay almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!