Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Poloniex Müşterilerden Kimlik İsteyecek

Yalnızca kripto paralar üzerinde çalışan ve bu alanda en eski borsalardan biri olan Poloniex, daha geniş bir sektöre hitap edebilmek adına müşteri kayıt süreçlerini getirmeye hazırlanıyor.

27 Aralık’ta duyuru yapan ABD merkezli kripto para borsası Poloniex eski hesapların da şuanda yeni hesapların geçmek zorunda olduğu KYC (müşterini-tanı) aşamasını tamamlamak zorunda olduğunu bildirdi. Yeni hesaplar gibi KYC sürecini tamamlamayan eski hesaplar Poloniex tarafından engellenecek. Borsa yaptığı açıklamada kimlik doğrulama süreci için son tarihin 2018’in ilk çeyreğinde yayınlanacağını söyledi.

Poloniex bu hamleyi sunduğu hizmetlerin para aklama gibi illegal eylemlerde kullanılmasına daha çok engel olabilmek, yasal düzenlemelere daha iyi uyabilmek ve kullanıcılarına daha güvenli bir ortam yaratmak için gerçekleştirecek. Poloniex’in söylemine göre gereklilikleri son tarihte yerine getirmemiş olan hesaplar engellenecek ve para yatırma, ticaret yapma, açık emir verme gibi işlemlerden faydalanamayacaklar.

Kapatma sürecinden önce sekiz haftalık marjin pozisyon sunulacak.

Poloniex’in söylemlerinden yola çıkıldığında görünüyor ki bu gereklilikleri yerine getirmeyen hesaplar yalnızca para çekme işlemini gerçekleştirebilecek ve bu işlemin maksimum limiti 2 bin $. ABD merkezli olan ve Delaware Eyaletinde kurulmuş olan Poloniex, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte 34 milyon $’lık ticaret hacmine sahip.

Borsa yeni kurallardan tam olarak kaç adet eski hesabın etkileneceği konusunda bilgi vermedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment