Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Fiyatı Yaşanan Artışla Neredeyse 2 Dolar Oldu

Ripple şirketinin kripto para XRP’nin fiyatı tarihte ilk kez 1 $’ı geçtikten bir hafta sonra kripto paranın fiyatı tekrar yükselişe geçerek %34 oranında arttı.

Haber yazım saatiyle Ripple’ın açık-kaynağı RippleNet kripto para ağında kullanılan para 1,79 $ değerinde. Bu değer Ripple’ın geçen haftaki fiyatının neredeyse iki katı. Geçtiğimiz altı aydan uzun süredir 0.20 $ gibi bir fiyata sahip olan Ripple’ın yaşadığı artış, uzun süredir kısmen istikrarlı piyasasına iyi geldi.

Yaşanan artışın sonucu olarak da XRP’nin piyasa hacmi CoinMarketCap verilerine göre Ethereum’un ve Bitcoin’in piyasa hacimlerini kovalıyor. 72 milyon $’lık değeriyle XRP, kripto para piyasasının piyasa hacmi baz alındığında en büyük üçüncü parası haline gelmeyi başardı.

Verilere göre fiyatta bugün yaşanan artışın büyük kısmı sabah 09:01-15:00 saatleri arasından kaynaklandı. Ripple bu saat dilimlerinde son altı saatte %14.43 artış yaşadı.

Kayda değer bir diğer şey ise XRP’nin 24 saatlik ticaret hacminin büyük kısmı Güney Kore merkezli borsalardan geldi.

CoinMarketCap verilerine göre Bithumb, Coinone ve Korbit olmak üzere üç Güney Kore borsası XRP’nin dünya çapındaki ticaretinin sırasıyla %31.5’inden, %7.3’ünden ve %2.07’sinden sorumlu. Buna ek olarak bu üç borsanın da kendi içindeki ticaret işlemlerinin yarısından fazlası Ripple’a odaklanmış durumda.

Ripple fiyatında yaşanan artış Güney Kore hükûmetinin kripto para borsalarına anonim hesap kayıtları almayı yasaklamaya yönelik yaptığı duyurunun hemen ardından başladı. Güney Kore tarafından yapılan bu hamlenin ülkedeki kripto para piyasasındaki spekülasyonları aza indirgeme amacıyla yapıldığı düşünülüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment