Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Cardano (ADA), Avalanche (AVAX) Teknik Analizi

9 Hafta üst üste düşüşle kapanış yapan Bitcoin, bu haftaya yükselişle başladı.

Bitcoin

Kasım ayından beri devam eden düşüşün ardından Terra’nın çöküşüyle birlikte 27 bin dolar seviyelerine kadar geri çekilme yaşayan Bitcoin son 24 saatlik periyotta, %4’lük yükseliş göstererek 32.200 seviyelerine yükseldi. Yazım esnasında 31.700 dolar civarlarında bulunan Bitcoin, önemli bir direnç bölgesinde bulunuyor.

Güncel destek seviyeleri, 30600 dolar ve 28500 dolar bölgeleri olan bitcoin’in bu bögeleri kaybetmesi halinde 24 bin dolarlara kadar düşüş yaşama ihtimali bulunurken bulunduğumuz direnç bölgesini tamamen kazanması durumunda 34 bin dolara kadar yükselme ihtimali bulunuyor. 200 mumluk hareketli ortalamanın altında bulunan Bitcoin 50 mumluk hareketli ortalamayı sert bir mumla kırmıştı. Ayrıca Bitcoin, uzun süre ardından tekrar 600 milyar dolarlık market değerine ulaştı.

Ethereum

Üst range’in tam orta noktasından tepki alan Ethereum, aynı zamanda düşen trendinden de tepki almış gibi görünüyor. 2011 dolar seviyelerini geri alması durumunda bir sonraki direnç seviyesi 2115 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Güncel destek seviyeleri 1910 ve 1700 dolardır. Trend’in ve Range’in ortasının kırılımı durumunda yükselişten bahsedebiliriz.

Cardano

200 Günlük hareketli ortalamasının oldukça aşağısında yer alan Cardano (ADA), henüz düşen trendini kırabilmiş değil. Kırmızı renkle belirtilen düşen trend kırılmadan bir yükselişten bahsedemeyiz. Ancak 0,44 doları güçlü bir destek haline getirerek altından mum kapanışı gerçekleştirmeyen Cardano, yaklaşık 20 gündür altında kaldığı 0.62 doların üzerine çıktı. Eğer 0,62 doların üstünde kalabilir ve düşen trendini kırabilirse bir sonraki önemli bölgeler 0,76 ve 1 dolar seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Üzerinde kalamaz ise tepki alacağı düşünülen bölge 0,44-0,47 dolar civarlarıdır. Son 24 saatlik periyotta %25 yükselen ADA, Ripple’ı geçerek CoinMarketCap yapmış olduğu listede 6. sıraya yerleşti.

AVAX

Henüz hiçbir önemli bölgesini geri kazanamamış olan AVAX, Luna vakfının elindeki token’ları bozduracağı iddiasıyla oldukça büyük bir düşüş yaşamıştı. Güncel olarak 21,822 dolar civarı destek seviyesi bulunan AVAX’ın yükselişinden bahsedebilmemiz için öncelikle düşen trendini ardından ise 40 dolar bölgesini geri alabilmesi gerekiyor.

Solana

Yaklaşık 20 gündür 17 dolarlık bir fiyat aralığında hareket eden Solana, dünkü bitcoin yükselişiyle birlikte range’in tam ortasına kadar yükseldi ve 48.5 dolardan tepki aldı. Şu anda 50 mumluk hareketli ortalamasının hemen üzerinde bulunan SOL, bulunduğu yeri koruyabilir ve 48.5 doları geçebilirse 57 dolarlara kadar bir yükseliş beklenebilir. Ayrıca Solana’nın destek seviyesi, 40.5 dolar civarlarıdır.

  • İçerikte yer alan bütün veriler bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez. Yatırım kararlarınızdan makalenin yazarları sorumlu tutulamaz. Ayrıca her yatırım ve ticaret hareketi risk barındırır. Bu yüzden yatırım yaparken kendi araştırmalarınızı yapmanız gerekmektedir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!