Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Hash Oranında Yeni Zirve: Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Bitcoin’in (BTC) madencilik zorluk seviyesi (hash oranı) %3,45 artarak yeni bir rekora imza attı.

BTC.com’dan alınan verilere göre, Bitcoin’in madencilik zorluğu 13 Eylül itibariyle %3,45 artarak 32,05T ile tarihin yeni en zorlu seviyesi olarak kayda geçti. Zorluk değişim oranı her ne kadar piyasa normallerine uygun olsa da ağustos ayında yapılan %9,26’lık yükseliş nedeniyle artışların sayısal değeri geçmişe nazaran daha hızlı büyüyor.

Geçtiğimiz yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle madencilerin faaliyetlerine ara vermesi Bitcoin zorluğunu önemli ölçüde düşürmüştü. Haziran başında 30,28T olan zorluk seviyesi temmuz sonunda 27,69T’ye kadar inerek mart ayı seviyelerinde seyretmişti. Ancak madencilerin tekrar faaliyete geçmesiyle beraber zorluk hızla yükseldi.

Hash oranı, madencilerin blockchaindeki yeni blokları üretebilmek için saniye başına adadıkları toplam işlem gücünü yansıtır. Anlık işlem gücünün ve dolayısıyla hash oranının yüksek olması, o blockchaini çeşitli saldırılara karşı daha güvenli kılar.

Genel olarak 14 günde bir ayarlanan zorluk seviyesinin bir sonraki güncellemesi 13 gün 18 saat sonra gerçekleşecek. Bir sonraki güncellemede aşağı yönlü bir düzeltme olmasını bekleyen uzmanlar, zorluğun %1,46 düşerek 31,58T olarak ayarlanacağını tahmin ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!