Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Terra (LUNA) CEO’su Do Kwon Hakkında Tutuklama Kararı

Mayıs ayında büyük bir çöküşe sebebiyet veren ve binlerce kullanıcıya mağdur eden Terra (LUNA) CEO’su Do Kwon hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Bloomberg tarafından yapılan bir son dakika haberine göre bir Güney Kore mahkemesi Terra kurucusu Do Kwon ve 5 diğer ekip arkadaşı için tutuklama kararı çıkardı. Mayıs ayından Terra ve UST’nin çöküşüyle yaklaşık 40 milyar dolarlık zarara yol açan ekibin geçen süreç boyunca defalarca mahkeme tarafından çağrıldığı biliniyordu.

Tahminlere göre on binlerce kullanıcının mağdur edildiği Terra krizi, peşi sıra Voyager DigitalCelsius gibi birçok bağlantılı borsayı etkilemiş ve kripto para camiasında adeta bir domino yıkımı başlatmıştı.

İddiaların aksine Do Kwon, Güney Koreli müfettişlerin Terra çöküşü hakkında kendisiyle hiçbir temas kurmadıklarını ifade etmişti.Hem Güney Kore’de hem de ABD’de davalık olan Kwon’a geçtiğimiz haftalarda ülke dışına çıkma yasağı geldiği biliniyordu.

Kwon ağustos ayında  NFTV ekibine verdiği bir röportajında “Terra çökerse neler olabileceğini kelimenin tam anlamıyla bir saniye bile düşünmemiştim” ifadelerinde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!