Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) CEO Do Kwon’un Yakalanma Kararı ile Birlikte Düşüşe Geçti: Son 2 Saatte Yüzde 45 Değer Kaybetti

Terra (LUNA), Güney Kore yetkilileri tarafından CEO Do Kwon hakkında tutuklama kararı çıkarılmasının ardından son iki saatte %45 değer kaybı yaşadı.

Terra (LUNA) mayıs ayında kripto para piyasasında yaşanan düşüşün en büyük etkenlerden biri olmuştu. Verilere göre on binlerce kişinin yaklaşık 40 milyar dolarlık mağdur edildiği Terra krizi sonrasında Güney Kore yetkilileri harekete geçmişti. Bugün TSİ sabah saatlerinde Terra CEO’su Do Kwon hakkında tutuklama kararının çıkarılmasının ardından LUNA, 2 saatte %45’e yakın değer kaybı yaşadı.

Terra kurucusu Do Kwon, yaşanan çöküşün ardından kurtarma planı çerçevesinde yeni bir kripto para birimi çıkarmayı teklif etmiş ve topluluk oylaması başlatmıştı Onay alan bu teklifle birlikte eski LUNA’nın adı LUNA Classic olarak değiştirilmiş ve birçok borsa da bu dönüşümü onaylamıştı.

Bunun üzerine Terra platformu tarafından LUNA adında yeni bir token piyasaya sürüldü. 29 Mayıs tarihinde piyasaya sürülen yeni token birçok borsada işlem görmeye başlamasından kısa bir süre sonra MEXC borsasında 19,5 dolara, ByBit ve Biture borsalarında 30 dolara kadar yükseliş performansı göstermişti.

Kısa süreli yaşadığı yükselişin ardından düşüşe geçen ve bir süre 1,5-2,5 dolar arasında akümüle olan LUNA geçtiğimiz günlerde büyük bir yükseliş yaşayarak %400’e yakın değer kazandı. Ancak bugün CEO Do Kwon’un yakalanma kararı ile sert bir şekilde düşüşe geçen LUNA son iki saatte %45’in üzerinde değer kaybı yaşadı.

CoinGecko verilerine göre en değerli 94. kripto para birimi olan LUNA, son 24 saatlik periyotta %36’dan fazla değer kaybetti ve 2,79 dolardan işlem görüyor. Birçok yatırımcı LUNA’nın düşmeden önceki seviyeleri olan 120 dolarlara kadar yükseliş yaşamasını bekliyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!