Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Teknik Analizi: Güncel Destek ve Dirençler

Son 7 günlük periyotta %8,43 artış performansı gösteren Bitcoin (BTC), yazım esnasında 23.030 dolardan işlem görüyor. Sizler için Bitcoin’in teknik görünümünü ve güncel destek – dirençlerini inceledik.

Geçtiğimiz ayın başında açıklanan enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ve Tesla’nın BTC satışlarının ardından düşüş yaşayan Bitcoin, Fed’in 75 baz puan faiz artırımıyla birlikte tekrardan yükselişe geçti.

Bitcoin Teknik Analizi

Enflasyon verisiyle birlikte bir dip yapan Bitcoin, Tesla’nın BTC sattığını açıkladığı tarihe kadar 24.200 dolarlara kadar bir yükseliş yaşadı. Tesla satışıyla birlikte tekrar sert bir düşüş yaşayan Bitcoin, 20.700 dolar seviyelerinden tekrar yukarı yönlü dönüş yaptı ve 24.700 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Bitcoin, yüksek dip ve yüksek tepe yaparak hareketlerine devam ediyor. Henüz iki temas bulunmasına rağmen bir yükselen trendden bahsedilebilirken üst bölgede de 24.200-24.700 dolar seviyelerinde güçlü bir direnç bulunuyor.

Bitcoin’de kısa vadede düşüş bekleniyor. Bu düşüşün 21.600 dolar seviyelerine kadar gerçekleşmesi ön görülürken bu bölgeden aldığı tepkiye bağlı olarak 24 bin dolar direncini kırması mümkün görünüyor.

Tokyo merkezli Bitcoin borsası Mt.gox’un bir hack olayında çalınan Bitcoinlerin bir kısmını eski yatırımcılarına 137.000 Bitcoin’i bu ay dağıtacağı düşünülüyor. Bu Bitcoin fiyatında küçükte olsa bir satış baskısı oluşturabilir ama uzmanlar balinaların bu satış hareketlerine katılmaması durumunda fiyatın etkilenmeyeceğini düşünüyor.

Birçok analist ve yorumcu, ağustos ayında da Fed faiz toplantısı yapmayacağı için en azından bir süreliğine Bitcoin’de yükseliş bekliyorlar.

  • İçerikte yer alan veriler kesinlikle bilgilendirme amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi içermez.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!