Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Yükselişe Geçti: Volatil Dönem Başlıyor Mu?

Uzun süredir yatay seyrini koruyan kripto para piyasalarında beklenen oldu ve ilk ani volatil hareket gerçekleşti. Fakat uzmanların önü sürdüğü verilere göre söz konusu hareket bununla sınırlı kalmayabilir.

Geçtiğimiz hafta Koin Bülteni olarak Bitcoin (BTC) grafiğinde Bollinger bantlarının genişliğinin önemine değinmiş ve uzun zaman sonra “aşırı daralma” seviyesinin görüldüğünü belirtmiştik. Birçok trader tarafından en çok kullanılan indikatörlerden biri olan Bollinger bantlarının genişliğinde yaşanan bu daralmanın sert bir fiyat hareketinin habercisi olarak yorumlamıştık ve nihayetinde 25 Ekim günü bu teknik düşünce sonucunu verdi.

Birçok yorumcuya göre bant aralıkları daraldığında düşük volatilite olduğunu gösteren indikatörde, bant ne kadar daralırsa fiyat o kadar “sert” hareket ediyor. Bitcoin fiyatında 24 saat içerisinde yaşanan %5’lik yükseliş her ne kadar kısa vade için ani ve yüksek volatilli bir hareket olarak yorumlansa da Bollinger bandı halen daha sıkışık bir alanda devam ediyor. Yorumculara göre dün yaşanan yükseliş yeni bir volatil dönemin başlangıcını temsil ediyor olabilir.

Bununla birlikte analistler, CryptoQuant’ın açık faiz verileri de uzun süreli sessizliğin ardından Bitcoin vadeli işlemleri için büyük bir tasfiye dönemi yaklaşıyor olabileceğini ön görüyor. Açık faiz oluşumuna göre fiyat bu aralıktan yeterince volatil davranırsa bir tasfiye dalgasının (Long veya Short pozisyonlarda) gerçekleşme ve bir süreliğine devam etme ihtimali var.

Öte yandan bu hafta içi gerçekleşecek önemli makroekonomik haberleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Özellikle 27 Ekim Perşembe günü hem ABD hem de AB tarafından önemli finansal açıklamaların yapılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!