Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Bu Ülkede 104 Bin Dolara Satılıyor!

Kripto para sektörünün lider kripto para birimi Bitcoin, son dönemde her ne kadar düşüş yaşasa da, yine bu yıl özelinde halen çok iyi bir grafik çiziyor. Şu an için 10 bin doların biraz altında seyreden ancak bazı analistlerin görüşlerine göre 20 bin dolara doğru bir yolculuk yapması muhtemel olan lider kripto para birimi, bazı ülkelerde ise şu anki ederinden çok daha büyük fiyatlara satılıyor.

Bu ülkelerin başında ise Afrika ülkesi Zimbabwe geliyor. Ülkede yaşanan ekonomik kriz sonucu enflasyon oranları akıl almaz seviyelere çıkarken, yaşanan bu gelişmeler de Bitcoin’e olan ilgyi adeta katlamış durumda.

Daha önce ciddi ekonomik sıkıntı yaşayan birçok ülke gibi, Zimbabwe vatandaşları da birikimlerini daha sağlama alabilmek ve korumak adına Bitcoin’e adeta hücum ediyor. Bu da, talebi çok ciddi bir şekilde arttırdığı için, Bitcoin fiyatları şu an için ülkede fırlamış durumda.

Konuyla ilgili, kripto para sitesi LocalBitcoins’den elde edilen veriler de bu süreci doğrular nitelikte. Verilere göre, Zimbabwe vatandaşları bir adet Bitcoin satın alabilmek için 104 bin dolara kadar para ödüyor. Bu talebin artmaya devam etmesi halinde, bu fiyatların da artması ön görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment