Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bu Yıl Tesla Hisselerinden Daha İyi Durumda

Bitcoin bu yı şu ana dek Tesla hisselerine kıyasla çok daha iyi bir performans sergilemiş gibi görünüyor.

Elon Musk önderliğinde ilerleyen ve günümüzün en meşhur şirketlerinden biri olarak gösterilen Tesla’nın hisseleri bu yıl Bitcoin’e kıyasla kötü bir performans sergilediler. Öyle ki Bitcoin ve TSLA arasındaki farka baktığımızda Bitcoin’in TSLA’ya kıyasla yüzde 50 oranında daha iyi bir grafik çizdiğini görüyoruz.

Geçtiğimiz yıl genelinde ağır bir düşüş yaşayan Bitcoin bu yıl biraz daha istikrarlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Bu ikili arasında kıyaslama yapmak gerekirse TSLA’nın yıl başından bu yana yüzde 14.9 oranında düştüğünü; Bitcoin’in ise yüzde 30 oranında artış yaşadığını söyleyebiliriz.

Bitcoin altı hafta boyunca bir önceki haftaya kıyasla daha iyi bir performans göstermeyi başardı ve bu da ortaya genel olarak olumlu bir grafiğin çıkmasını sağladı. Tesla hisseleri için ise aynı yorumu yapmak pek mümkün değil çünkü şirket hisseleri neredeyse üç aydır düşmeye devam ediyorlar.

Bitcoin son günlerde yaşadığı artışla birlikte 5 bin dolar barajını aşmayı başardı ve bazı uzmanlar bu artışın devam edeceğini düşünüyorlar. Piyasa uzmanlarının Tesla hakkındaki görüşleri ise biraz daha karamsar. Goldman Sachs’ten David Tamberrino’nun konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“TSLA hisseleri satış sayılarının gelmesiyle birlikte daha çok baskı altında kalacaklar gibi görünüyor. Ayrıca müşteri talebi bu kadar azken şirketin 2019 yılı için belirlediği hacim hedeflerinin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment