Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Ağında Yeni Bir Hard Fork Gerçekleştirilebilir

Lider kripto para birimi Bitcoin’in toplam piyasa değerine göre en büyük fork’u olarak bilinen Bitcoin Cash, son aylarda ciddi miktarda kan kaybetti ve kaybetmeye de devam ediyor. Bitcoin Cash’in özellikle Chainlink (LINK) tarafından geçilmesi yatırımcılarda şaşkınlığa yol açtı.

Şimdi ortaya çıkan bir habere göre ise BCH’nin yerini kaybetmesinin tek sebebi LINK’in inanılmaz rallisi değil. Bunun yanı sıra Bitcoin Cash topluluğunda da hard fork konuşmalarının başladığı ve ağın yeni bir bölünmenin eşiğinde olduğu ortaya çıktı. Söz konusu hard  fork geçtiğimiz aylarda BTC.TOP CEO’su Jiang Zhuoer tarafından teklif edilen bir değişim nedeniyle gerçekleştirilecek.

Bitcoin Cash Hard Fork’a Gidiyor

IFP olarak bilinen Altyapı Fonlama Planı, BCH madencilerinin elde ettikleri blok ödülü üzerinden belirli bir ücret ödemelerini temel alıyor. Yani buna kısaca madencilere vergi getirilmesi denilebilir ve teklif ilk sunulduğunda topluluktan çok sert tepki almıştı. BCH ağındaki Roger Ver gibi bazı isimler bu hard fork’a ve vergiye tamamen karşı ve ağın bölünme noktasına gelmesinin sebebi de bu görüş ayrılığı olarak biliniyor.

Özellikle 4 Ağustos tarihinde bir araya gelen Bitcoin Cash topluluğunun ipleri o an kopardığı ve toplantının hiç ama hiç iyi geçmediği vurgulanmakta. Hard fork’un tarihi ve yeni kripto paranın adı bilinmese de ViaBTC kurucusu Haipo Yang bunun Bitcoin Cat olması gerektiğine dair bir öneride bulunmuştu. Yakın zamanda (15 Kasım 2018) hard fork yaşayan ve Bitcoin SV’nin ortaya çıkmasına neden olan Bitcoin Cash’in bir süre daha bu belirsizlik yüzünden fiyat düşüşü yaşaması bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment