Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Dünyasında Son Durum Ne? Craig Wright Ağın Yüzde Kaçını Kontrol Ediyor?

Geçtiğimiz iki hafta boyunca gündemden bir gün bile düşmeyen Bitcoin Cash ve hard fork olayı, 15 Kasım Perşembe günü gerçekleşecek. Kasım ayına yükselişle başlayan BCH, ağ bölünmesi ihtimalinin çok güçlü bir hal alması ve tartışmaların artması üzerine, ilk başlardaki alım baskısı ve yükseliş, yerini yavaşça düşüşe bıraktı ve BCH basın saatine göre %8,41’lik düşüş yaşamakta.

Bölünme sonrası yeterli madenciye ve hash gücüne sahip olanın ”hayatta kalacağı” senaryoda, basın saatine göre kontrol %70 gibi bir oran ile Craig Wright ve destekçilerinin elinde.

Faketoshi olarak da bilinen ve Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright ve ekibi, (Coingeek, SVPool, BMGPool) %70’lik hash gücü ile şüphesiz üstünlüğü elde ederken, Bitmain ve Jihan Wu geçtiğimiz günlerde beklenmeyen bir hamle yapıp Çin‘in Xinjiang bölgesindeki madencilik tesislerine 90.000 adet yeni madencilik cihazlarından yollamıştı. Mevcut 120.000 cihaza eklenecek 90.000 cihaz, taraflar arasındaki rekabeti biraz olsun dengelemeyi sağlayabilir ve işleri iyice içinden çıkılmaz bir hale getirebilir.

Ancak temel olarak Bitcoin madenciliğine odaklanan Wu’nun, çılgınca bir hamle yapıp Bitcoin’e odaklı ekipmanlarını ve işlemci gücünü, Bitcoin Cash’e dönüştürebilme ihitmali var. Bitcoin’in hashrate’inin %10’unu elinde bulunduran BTC.TOP madencilik havuzunun kurucusu Jiang Zhuoer, konu hakkında şunları ifade etti:

”Bitmain BTC’nin hashrate’ini BCH için kullanabilir ki Bitmain’in BTC’deki gücü CSW’den daha fazla. CSW’nin finansal bir avantajı ve kazanmak için para yakmaya hazır olması lazım.”

Bunun yanı sıra Bitcoin ABC uygulaması Binance, Coinbase ve OKEx gibi platformların da desteğini kazanmışken, Poloniex, HitBTC ve Bitfinex kripto para borsaları iki kripto para birimine de destek vereceğini açıkladı.

Şu an eldeki verilere göre bir kazanan ilan etmek zor, ancak durumun oldukça başa baş gittiğini söylemek mümkün.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment