Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain, Jihan Wu’nun Başkanlığı Bıraktığı İddialarına Yanıt Verdi

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden olan Çin merkezli Bitmain, yönetim kurulunun köklü bir değişiklikten geçtiğini doğruladı ancak, bu değişimlerin şirketin önümüzdeki tarihlerde yapmayı planladığı ilk halka arzı kötü yönde etkilemeyeceğini de vurguladı.

CCN kaynağının aktardığı habere göre, Bitmain‘in uluslararası pazarlama müdürü Nishant Sharma, şirketin kurulu yeniden düzenlediğini ancak doğrularken, şirketin yarısının istifa ettiğini veya CEO Jihan Wu‘nun pozisyonundan el çektiği haberlerini yalanladı.

”Bitmain, standart bir uygulama olarak,  gelecek günlerde yapılacak olan IPO için gerekli regülasyonları karşıladığından emin olmak adına, yönetim kurulunu ve grup yapısını yeniden oluşturuyor. Kuruldan herhangi bir ayrılma gerçekleşmedi ve kurucu ortak Jihan Wu da şirketi eş başkan olarak diğer eş CEO Micree Zhan ile yönetmeye devam edecek.”

Daha önce ilk olarak 7 Kasım tarihinde gündeme gelen haberlerde, Bitmain’in yönetim kurulunda ciddi değişiklikler yaşadığı vurgulanmıştı. Söz konusu haberin ilk çıktığı Çin menşeli kaynak 8BTC, toplamda 6 kişiden oluşan yönetim kurulunun dördünün istifa ettiği ve Jihan Wu’nun da yönetim kurulundan, denetim ve gözlem birimine geçtiği belirtilmekteydi.

Söz konusu yapılandırma Bitmain için belki de en önemli süreçlerden birisi içinde yapılmakta. Geçtiğimiz 12 ay içerisinde elde ettiği kazancın, 1.1 milyar dolara geldiği bilinen Bitmain, geçtiğimiz çeyrek içerisinde 400 milyon dolar kayıp yaşamıştı ve zararını telafi etmek için IPO başvurusunda bulunmuştu. Dünyanın en büyük madencilik şirketi, Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasından ilk halka arzını gerçekleştirecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment