Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’daki SEC, Vatandaşları Lisanssız Kripto Para Borsası Kullanmama Konusunda Uyardı

13 Kasım Salı günü Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun yayınladığı bildiriye göre, Tayland‘ın finansal regülatörü bir kripto para borsasına reklam yapmayı durdurmasını iletti ve vatandaşları yasal belirsizlik konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Tayland’daki SEC, Tayland ve Güney Kore menşeli iki firmanın ortaklaşa oluşturduğu Q Exchange isimli kripto para borsasına, yeni kripto para birimi yasaları çerçevesinde resmi bir izin vermediğini vurguladı.

Aralarında Ethereum ve Bitcoin‘in de olduğu toplam 10 kripto para birimini listelediği bilinen Q Exchange isimli platformun, 25 Aralık tarihinde kendi Q Token isimli kripto para birimini piyasaya süreceği de ifade edilmekte.

Mayıs ayında yayınlanan bir kraliyet kararnamesi gereği, borsalar veya ICO projeleri gibi kripto para işletmelerinin, ülke içerisinde herhangi bir kripto para etkinliğine başlamadan önce yetkililerden onay ve lisans alması şart koşulmakta.

İlk resmi onaylı platformun ise Kasım ayı sonunda piyasaya çıkması ve duyurulması beklenmekte. SEC yaptığı açıklamada Q Exchange isimli kripto para borsasının kendisi tarafından herhangi bir onay almadığını ve, vatandaşlar ile yatırımcıların, bu firmadan ”elektronik para ve dijital varlık” ticareti yaparken dikkatli olması gerektiğini belirtti. SEC söz konusu firmanın kendisi tarafından kanunlar ile korunmadığını da açıklığa kavuşturdu.

Tayland özellikle 2018 yılında yerel kripto para borsaları için bir dizi sıkı düzenleme ve kanun çıkarmıştı. Ülkenin Başbakan yardımcısı bu ayın başlarında kripto para birimi kullanan kötü amaçlı kişilere karşı ek güvenlik önlemleri alınmasının elzem olduğuna değinmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment